Továbbra is megnehezíti a közlekedést Kovászna és Brassó megyében a havazás

Továbbra is megnehezíti a közlekedést Kovászna és Brassó megyében a havazás

Továbbra is megnehezíti a közlekedést az évszakhoz képest szokatlanul heves havazás és hófúvás Kovászna és Brassó megyében. Az erős szél, illetve nedves és súlyos hó miatt több helyen dőltek az úttestre fák, amelyeknek akadályozzák a közlekedést az említett megyék országútjain.

A brassói megyei útügyesek tájékoztatója szerint 11-es országúton, az 1-es országúton is átmenetileg leállt a forgalom az úttestre dőlt fák, illetve a hó miatt. Az útügyesek szerint az alárendeltségükbe tartozó öt megyében – Nagyszeben, Maros, Hargita, Kovászna és Brassó – összese 86 hóeltakarító dolgozik folyamatosan, és 440 tonna csúszásgátlót terítenek el a felügyeletük alá tartozó országutak különböző szakaszain.

Ninsorile abundente continuă să creeze probleme în Brașov
– 17 copaci s-au rupt din cauza zăpezii –

Ninsorile din…

Közzétette: Primăria Municipiului Braşov – 2021. március 17., szerda

Hírdetés

Brassó önkormányzata is arról számolt be csütörtök reggel a Facebookon, hogy a heves havazás problémákat okoz a városban is. Azt írják, hogy Brassóban és Brassópojánán 50-100 centiméter közötti hó hullott az elmúlt napokban, ami az elmúlt évek legjelentősebb mennyiségű havazása ilyen rövid idő alatt. A városban összesen 17 közterületen álló fát döntött ki a kedvezőtlen időjárás, ami nem csak a közúti forgalmat nehezít, hanem több helyen az elektromos hálózat kábelit is leszakította.

Szerda óta a közterületfenntartó vállalat 50 hóeltakarítója járja a város utcáit, hogy biztosítsa az utcák hótalanítását. Brassópojána felé pedig 10 gép üzemel folyamatosa az utak tisztán tartása érdekében. Az elmúlt 24 órában körülbelül 240 tonna csúszásgátló anyagot szórtak szét, és a vállalatnak 1200 tonna van jelenleg is készleten, és mivel heti rendszereséggel érkezik az utánpótlás, nem kell attól tartani, hogy kifogynak belőle.

Márciusi tél ❄️☃️ Nem örülünk neki, de attól még szép…
Iarnă în martie ❄️☃️ Nu ne bucură, însă este frumoasă…

Közzétette: Kézdivásárhely Önkormányzata/Primăria Târgu Secuiesc – 2021. március 17., szerda

(agerpres/hírszerk.)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »