Sorsdöntő rangadó vár a sárga-kékekre a Zólyombrézó otthonában

Sorsdöntő rangadó vár a sárga-kékekre a Zólyombrézó otthonában

A szlovák labdarúgó-bajnokság felsőházi rájátszásának nyolcadik fordulójában fontos mérkőzés vár a DAC-ra a vasgyáriak otthonában. A nemzetközi kupaszereplésért és dobogóért harcoló csallóközi együttes a Nagyszombat és Zsolna szombati győzelmével lépéshátrányba került, így fontos lenne a három pont megszerzése a Zólyombrézó otthonában.

Fontos idegenbeli bajnoki vár a dunaszerdahelyi DAC-ra a hatodik helyezett Zólyombrézó otthonában. A csallóközi együttes számára fontos lenne a három pont megszerzése, szombaton ugyanis két közvetlen riválisa, a Nagyszombat és a Zsolna is begyűjtötte a három pontot, ezzel pedig ötpontos hátrányba kerültek Vitálisák a dobogóért folytatott versenyben.

„Nagyon veszélyes összecsapás vár ránk egy erős ellenféllel szemben. Meggyőződésem, hogy a hazaiak az első perctől maximális erőbedobással futballoznak majd. Tudjuk, hogy a legutóbbi nyolc bajnoki találkozón nem szereztek pontot, ám jól játszottak, gólhelyzeteket alakítottak ki, csak nem értékesítették azokat. Körültekintőnek kell lennünk és teljesen koncentrálni az elsőtől egészen az utolsó másodpercig.

A holnapi az idény legfontosabb megmérettetése, hiszen sokáig küzdöttük azért, hogy ebbe a helyzetbe kerülhessünk, amelyben a saját kezünkben van a sorsunk. Mindössze három forduló van hátra, a kupadöntőt követően több mint valószínű, hogy csak a tabella első három helye ér európai kupaszereplést, a célunk pedig az egyik dobogós pozíció megszerzése”

– nyilatkozta a Zólyombrézó elleni rangadó előtt Xisco Muñoz a sárga-kékek spanyol mestere, aki új szerződést kötött a csapattal, így folytathatja a megkezdett munkát.

Két hete, a Rózsahegy elleni hazai találkozón Milan Dimun 100. alkalommal lépett pályára tétmérkőzésen a DAC színeiben. Amennyiben a Zólyombrézó otthonában is pályára lép, akkor a szlovák élvonalban az lesz a századik mérkőzése. Az első 15 mérkőzést kassai színekben, míg a fennmaradó 84-et dunaszerdahelyi mezben abszolválta.

Szép dolog száz mérkőzést lejátszani a szlovák élvonalban, Lengyelországban is valamivel több, mint száz rajtot gyűjtöttem. Erre emlékezni fogok a pályafutásom befejezését követően. Bízom benne, hogy a jubileumi századik jó élményként és győztesként marad meg az emlékezetemben, ezért nyernünk kell Zólyombrézóban. Meg akarunk küzdeni a tabella második helyéért”

– nyilatkozta Milan Dimun a DAC középpályása, aki 2021 óta szerepel Csallóközben.

A dunaszerdahelyi együttesnek az elmúlt három idegenbeli mérkőzésén nem sikerült legyőznie a zólyombrézóiakat. A legfájóbb a tavaly áprilisi kétgólos vereség, amely végül a bajnoki címbe került, hiszen akkor nagyon közel volt ahhoz a csallóközi együttes, de végül a Slovan lett a bajnok.

Az idei szezonban eddig három alkalommal találkoztak a felek, a DAC hazai pályán mindkét mérkőzését megnyerte a vasgyáriak ellen az alapszakaszban 3-2-re, míg pár hete a rájátszásban 3-1-re győztek Csingerék.

Az alapszakaszban a Zólyombrézó otthonában pedig idén tavasszal nem született gól.

Hírdetés

A DAC jelenleg egy hat mérkőzéses veretlenségi sorozatban van, legutóbb egy parádés mérkőzésen 5-3-ra győzték le a Slovant. A DAC számára fontos lenne a győzelem megszerzése a Zólyombrézó otthonában, ugyanis a hátralévő két fordulóban két közvetlen riválisával mérkőzik meg a csallóközi gárda, jövő héten a Spartakot hazai pályán fogadják, majd a zárófordulóban a Zsolna otthonába látogatnak Xisco Muñoz tanítványai.

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), felsőházi rájátszás, 8. forduló:

Május 4., szombat:

FC Spartak Nagyszombat – MFK Rózsahegy 1-0 (1-0)

ŠK Slovan – MŠK Zsolna 2-3 (1-2)

Május 5., vasárnap:

FK Železiarne Zólyombrézó – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 17.30 (Voyo, Dajto)

 

Szlovák labdarúgó-bajnokság (Niké Liga), alsóházi rájátszás, 8. forduló:

Május 3., péntek:

MFK Dukla Besztercebánya – FC Kassa 2-1 (1-1)

Május 4., szombat:

FC ViOn Aranyosmarót – MFK Szakolca 1-0 (1-0)

AS Trencsén – MFK Zemplén Nagymihály 1-0 (1-0)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »