További földterületeket vásárolt meg a környezetvédelmi tárca a vereknyei hulladéklerakó alatt

További földterületeket vásárolt meg a környezetvédelmi tárca a vereknyei hulladéklerakó alatt

Tomáš Taraba miniszterelnök-helyettes és környezetvédelmi miniszter megállapodott a Pozsonyvereknyében található hulladéklerakó közvetlen szomszédságában lévő földterületek tulajdonosaival a megvásárlásukról.

A telektulajdonosokkal folytatott intenzív tárgyalások után a tárca így közel 7300 négyzetméternyi földterület állami tulajdonba vételére kötött adásvételi szerződést két céggel 113 ezer euró feletti összegben.

Hírdetés

A miniszter szerint ezzel a lépéssel is a Ján Budaj volt környezetvédelmi miniszter alkalmatlansága által okozott hibákat igyekeznek helyrehozni, Budaj hibájából nem került ugyanis sor a környezeti terhelés alatt álló érintett földterületek kisajátítására.

 „Az előző tárca Budaj vezetése alatt ugyanis nem fizette be időben a telkek kisajátítási díját, ami a helyreállítási projekt elhalasztását okozta. A környezetvédelmi tárca jelenlegi vezetése aktív lépéseket tesz annak érdekében, hogy a környezeti terhet jelentő vereknyei hulladéklerakó helyzetének megoldásával kapcsolatos általános jogi és pénzügyi helyzetet értékelje” – hangsúlyozta Taraba.

A minisztérium által a JAN.SON és FISEBI k.f.t-éktől megvásárolt földterület vételára a pozsonyi Szlovák Műszaki Egyetem által tavaly szeptemberben készített szakértői véleményből ered.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »