Labdarúgó NBI – Önmagát ütötte ki az MTK

Teljesen fölösleges buktatással kiállíttatta magát egy MTK-hátvéd, már a 10. percben, ezzel kiütötte saját csapatát. A Fehérvár FC a 10. perctől emberelőnyben játszva 4-0-ra legyőzte a vendég MTK Budapest együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának nyitómérkőzésén, ezzel biztossá vált, hogy a következő idényben nemzetközi kupainduló lesz.

A fehérvári együttes azonos pontszámmal – jobb gólkülönbségével – a második helyen áll az egy meccsel kevesebbet játszó Paks előtt, míg a Puskás Akadémiát hét, a Debrecent nyolc ponttal előzi meg, de utóbbi két csapat egymással is mérkőzik, így a Fehérvár negyedik helyezettnél rosszabb nem lehet a bajnokság végén.

31. forduló: Fehérvár FC – MTK Budapest FC 4-0 (3-0) ————————————— Sóstói Stadion, 3104 néző, v.: Erdős

    gólszerzők: Katona M. (23.), Christensen (32.), Csongvai (40.), Pető (78.)

Hírdetés

    kiállítva: Kádár (10.)

    Fehérvár:
    ——–
Tóth B. – Bese, Spandler, Serafimov (Simut, 59.), Gergényi, Schön – Csongvai (Berki, 73.), Sigér – Christensen (Stefanelli, 73.), Karamoko (Gradisar, 85.), Katona M. (Pető, 73.)

    MTK:
    —
Rácz G. – Hej (Kovács M., a szünetben), Varju, Kádár, Nagy Zs., Antonov (Kovács P., 74.) – Kocsis G., Horváth A. (Végh B., 88.), Kata, Bognár I. (Stieber, 65.) – Németh K. (Jurina, 65.)

Akárcsak a legutóbbi székesfehérvári fellépésén, az MTK ezúttal is nagyon gyorsan emberhátrányba került: a gólhelyzetben kapura törő Mamadou Karamokót Kádár Tamás rúgta fel, ezért piros lapot kapott. Az emberelőnyben futballozó Fehérvárnak alig negyedórára volt szüksége ahhoz, hogy megszerezze a vezetést. Nem sokkal később újabb hazai találatoknak örülhetett a héten vállsérülést szenvedő válogatott hátvédet, Fiola Attilát is éltető hazai publikum, ezekkel pedig gyakorlatilag el is döntötte a meccset a Fehérvár. Szünetig a vendégeknek mindössze egyetlen veszélyes lövésük volt.
   
Fordulást követően alábbhagyott az addig sem túl magas iram. Az MTK szórványos támadásokkal próbálkozott, a Fehérvár kényelmesen adogatva kereste a jobbnál jobb helyzeteket, de egyik alakulat sem járt sikerrel. Aztán a hajrához közeledve Pető Milán megszerezte élete első NB I-es gólját, majd Karamoko hagyott ki egy kezezésért megítélt büntetőt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »