Tovább szigorítják a karantént a Beregszászi Kistérségben

Tovább szigorítják a karantént a Beregszászi Kistérségben

Február 26-án Beregszászban ülést tartott a technogén és ökológiai biztonság, valamint a rendkívüli helyzetek kérdéseivel foglalkozó bizottság.

Babják Zoltán polgármester közösségi oldalán tett közleményéből megtudhattuk, hogy a testület tagjai mellett meghívást kaptak erre a vallási felekezetek képviselői is.

„A medikusok arról számoltak be, hogy lényegesen romlott a koronavírus járványával kapcsolatos helyzet a kistérségben” – hangsúlyozta a polgármester.

Február folyamán 762 ilyen esetet igazoltak, ebből 448-at Beregszászban.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy jelenleg 675 az aktív COVID-19 betegek száma. E hónapban 17-en haltak meg a koronavírus miatt.

Hírdetés

A rendőrség eközben folytatja annak ellenőrzését, hogy miként tartják be a házi karantén szabályait, illetve a közterületre vonatkozó korlátozó intézkedéseket.

Babják Zoltán kiemelte, hogy február 27-től március 9-ig a következő fő korlátozó intézkedések lesznek hatályban

a Beregszászi Kistérség, ezen belül Beregszász városának területén (ezekről a városi tanács hivatalos honlapján közzétett jegyzőkönyvben olvashatnak részletesen):

A kistérségben működő vallási felekezeteknek javasolták, hogy

az említett időszakban online formában tartsák az istentiszteleteket, miséket.

Amennyiben ez nem megoldható, akkor szavatolniuk kell a járványellenes korlátozások betartását a templomokban, imaházakban stb. tartott istentiszteletek, misék során – tette hozzá Babják Zoltán.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »