Tovább nőtt az izraeli légicsapások áldozatainak száma Libanonban – 24 gyereket is sikerült megölni

Az izraeli légicsapások halálos áldozatainak száma 356-ra emelkedett Libanon déli részén hétfő reggel óta – jelentette be hétfő este a libanoni egészségügyi minisztérium. A halottak között 24 gyerek is van, a sebesültek száma meghaladja az 1200-at.

Az egyiptomi külügyminisztérium felszólította a "nemzetközi hatalmakat és az ENSZ Biztonsági Tanácsát: azonnal avatkozzanak közbe" annak érdekében, hogy "véget vessenek a veszélyes izraeli eszkalációnak Libanonban". A tárca arra figyelmeztetett, hogy a jelenlegi helyzetből "globális regionális háború" bontakozhat ki.

Hírdetés

Mohammed asz-Szudáni iraki miniszterelnök bejelentette, hogy sürgősségi tanácskozást hívott össze az ENSZ New-York-i közgyűlésén részt vevő arab delegációk vezetői számára, hogy megvitassák "a cionista agresszió hatásait" Libanonban, és hogy "együttműködjenek Izrael bűncselekményeinek leállítása érdekében".

A török külügyminisztérium közleményében azzal vádolta meg Izraelt, hogy a Dél-Libanon elleni légicsapásaival olyan "új szakaszt nyitott meg, amely az egész régiót káoszba fogja taszítani".

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »