Tovább élnek a felsőházi remények: DAC – Szakolca 1:0

Tovább élnek a felsőházi remények: DAC – Szakolca 1:0

Nyitókép: dac1904.sk

Brunetti 69. percben szerzett góljával legyőzte ellenfelét a Niké-liga tavaszi szezonjának kezdetén a DAC. A MOL Aréna közönsége az első félidő végén még füttyszóval, „ébresztő” rigmussal búcsúztatta a hazai csapatot. A második játékrészben azonban a mezőny legjobbjának, Vitálisnak a szögletrúgásából Brunetti fejelt a jobb alsó sarokba. Egygólos győzelmével a DAC amivel őrzi felsőházi reményeit.

Ami a meccs összképét illeti, az első játékrészben elsősorban Andzouana – Vitális  – Ramadan mozgatta a csapatot, a DAC azonban a sok, utolsó pillanatban érkezőknek is köszönhetően egyáltalán nem mutatott összeszokott csapatt képét.

A 22. percben a vendégek előtt adódott a legnagyobb helyzet, de Popovič lábbal hárított. 30 perc után lehetett hallani az első komolyabb füttyszót. A 42. percben Trusa futotta le védőjét, maga vezethette a kapusra a labdá, de nem tudta érvényesíteni 100 százalékos helyzetét.

A második félidőben magasabb fokozatra kapcsolt a DAC, Kacharaba és Brunetti azonban több helyezkedési hibát is vétett. Az 53. percben Ramadan lövése ment a kapu fölé. Vitális végig jól mozgott, Jürgens mint új érkező  szinte teljesen veszélytelen volt. Hiányzott a pontosság a csapatból.

Hírdetés

A szakolcaiak egy pillanatra sem nőttek a DAC fölé, de a játék előrehaladtával egyre inkább elhitték, hogy van keresnivalójuk és legalább a döntetlent megszerezhetik. Ez foszlott szét Vitális szögletrúgása után Brunetti fejesét övetően.

A DAC győzelmével és 32 pontjával 5. a tabellán a szintén 32 pontos Podbrezová előtt. Trencsén 29 pontjával egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

DAC 1904 – MFK SZAKOLCA 1:0 (0:0)

Niké Liga, 19. forduló, MOL Aréna, Dunaszerdahely, 2024. 2. 10., 15:00 Játékvezetők: Kráľovič – Pozor, Štofik Nézőszám: 4836 Gólszerző: 69. Brunetti Sárga lap: 72. Gruszkowski, 83. Gore, 91. Herc, ill. 91. Krčík DAC 1904: Popović – Gruszkowski, Kacharaba, Brunetti, Andzouana (K) (84. Oddei) – Vitális, Dimun, Jürgens (78. Herc) – Dolček (46. Mendez), Trusa, Ramadan (68. Goure) Szakolca: Junas – Krčík, Hradecký, Podhorin, Černek- Nagy (K), Hollý (74. Mášik) – Morong, Gaži (82. Matejov) – Haša (74. Vlasko), Smékal (62. Sobczyk)

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »