Történelmi siker kapujában a Fradi, amely akár már ma bajnoki címet ünnepelhet

Történelmi siker kapujában a Fradi, amely akár már ma bajnoki címet ünnepelhet

Még öt forduló van hátra az OTP Bank Liga 2023/2024-es szezonjából. A címvédő és listavezető Ferencváros, amely szombaton, 17 órakor a Kisvárdát fogadja a Groupama Arénában, jelenleg 14 pontos előnnyel vezeti a tabellát a második Paks előtt, és 15-tel áll jobban a harmadik Fehérvárnál. A paksiak szombaton 14.30-kor játszanak a Puskás Akadémia otthonában, míg a fehérváriak vasárnap 16 órakor fogadják a ZTE-t.

Az biztos, hogy ebben a fordulóban a kezdő sípszó előtt még nem lesznek bajnokok a zöld-fehérek. Bár a Paks korábban játszik, és ha nem nyer, kiszáll a versenyfutásból, a vasárnap pályára lépő Fehérvárnak is van még matematikai esélye az első hely megszerzésére.

Azonban biztosan bajnokok lesznek a fővárosiak szombaton, ha legyőzik a Kisvárdát. Ha így történik, a Paks győzelme esetén is megmaradna a 14 pontos előnyük, mivel már csak négy forduló lesz hátra, így behozhatatlan előnyük lenne a tolnaiakkal szemben.

Bajnokok lesznek akkor is, ha döntetlent játszanak a Kisvárda ellen, és a Paks nem nyer a Puskás Akadémia otthonában. A Pakssal szemben ugyancsak megmaradna a minimum 14 pontos előnyük, míg a Fehérvár csak legfeljebb 13 pontra tudna feljönni négy fordulóval a vége előtt.

Hírdetés

Vereség esetén úgy lehetnek bajnokok, ha sem a Paks szombaton, sem pedig a Fehérvár nem nyer másnap. Így a Pakssal szemben minimum 13, a Fehérvárral szemben pedig legalább 14 pontos előnyünk maradna.

A nem kis téttel bíró találkozó előtt Dejan Sztankovics vezetőedző is megosztotta várakozásait:

Először is köszönöm a szurkolóknak, a stábnak, a csapatomnak, hogy velem és a családommal voltak az utóbbi napokban, a helyzet napról napra javul. A mérkőzés előtti megbeszélésen elmondtam a játékosoknak, hogy bajnoknak kell lennünk! Ez nem csak azt jelenti, hogy a magasba emeljük a trófeát, hanem bajnokként kell játszanunk, bajnokként kell léteznünk a pályán, azzal a szellemiséggel kell játszanunk, amit ez a klub képvisel. Hét meccsünk van még, öt a bajnokságban és kettővel számolunk a kupában. Sok találkozó vár ránk rövid időn belül, minden játékosnak készen kell állnia erre a kihívásra, hiszen ha egy ilyen nagy klubban játszol, akkor mindent meg kell nyerned

mondta Dejan Sztankovics.

fradi.hu, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »