Történelmi siker: Feljutott az élvonalba a KFC Komárom!

Történelmi siker: Feljutott az élvonalba a KFC Komárom!

Történelmi siker: Feljutott az élvonalba a KFC Komárom!Elek Zoltán2024. 05. 04., szo – 19:18

A II. labdarúgóliga 28. fordulójában a tőkeretebesi Slavoj otthonában lépett pályára a KFC, és 3:1-es győzelmével már két körrel a bajnokság vége előtt feljutást is ünnepelhetett.

A tőketerebesi stadion a város egy szép, ligetes, erdős részén fekszik. A kapun belépve egy kis büfé és egy takaros lelátó fogadta az Új Szó tudósítóit. A hazai Slavoj vezérszurkolója természetesen a dob, sör, cigi hármassal felszerelkezve foglalta el helyét a főlelátóval szemben, a vadgesztenyefák arnyékában. 

A kezdést megelőzően gyászszünettel emlékeztek a KFC tragikusan fiatalon elhunyt labdarúgójára, Petrók Lillára, a vendégek pedig fekete karszalagban léptek pályára.

A terebesi b-közép focihangulatott teremtett már a kezdő sípszótól, a játékosok pedig egy nagyon szépen rendezett gyepszőnyegen kezdték a találkozót. 

Bár a labda többet volt a komáromiaknál, veszélyes helyzeteket a hazaiak alakítottak ki, a 6. percben Dlubáč védte Hwanyoung Song lövését, majd egy szöglet és egy lapos, surranó lövés veszélyeztette a Duna-partiak kapuját. Utóbbinál a labda éppen csak elcsorgott a hosszú alsó mellett. A vendégek pontrúgásaiban is benne volt a veszély, a 14. percben egy szabadrúgás után a kapufára csúsztatták a labdát a komáromiak. 

Húsz perc után előbb Dlubáč védett egy újabbat, majd Voleský lövésénél a Slavoj kapusa szemmel tolta ki a labdát az alsó sarokból. A hajrára fordulva hátrébb húzódtak a terebesiek, de a kontráik rendre veszélyesek voltak. A 42. percben balról ívelt középre szabadrúgást a KFC és már-már úgy tűnt felszabadítanak a hazaiak, de Bayemi 17-18 méterről átlövésre szánta el magát, a labda pedig a hosszúsarokban kötött ki, 0:1.

Hírdetés

Miután a félidőben döntetlen volt az állás a Petržalka–Prešov találkozón, feljutóként vonultak az öltözőbe a lila-fehérek, de még egy roppant nehéznek ígérkező félidő állt előttük.

A szünetben a hazai drukkerek hangosabbik része a büfében maradt, de a szépen megtelt főlelátón szinte mindenki időben elfoglalta a helyét, és az ilyenkor megszokott módon kommentálták az első percekre jellemző kemény párharcokat. A terebesi szurkolók egyre inkább kezdtek elégedetlenek lenni a jelentős élvonalbeli tapasztalattal bíró Smolák játékvezetővel. Bár volt, aki inkább azért morgolódott, mert fél órát kellett várni a lángosra.

Az 52. percben egy ártalmatlannak tűnő szituációnál Németh Tamás lövése megpattanva talált utat a hálóba, 0:2. A Slavoj gyorsan reagálhatott volna, de Hwayoungot az utolsó pillanatban szerelte a lila-fehér védelem. Sokat azonban nem kellett várni a szépítésre, a 61. percben egy jobbról érkező beadásra remekül érkezett a hazaiak legjobbja, Hwayoung, aki a hálóba csúsztatott, 1:2. A koreai légiósnak ez volt az utolsó megmozdulása, ezt követően lecserélte őt a Trebišov edzője.

Nem sokkal később újra kettőre nőtt a különbség, Németh szabadrúgását Sylvestr fejelte a hazai kapuba, 1:3. Ezt követően terebesiek magyar szurkolói megtalálták Radványi Miklós vezetőedzőt azzal, hogy gyenge lesz a csapata az élvonalban. A komáromiak vezetőedzője egy gyors szóváltás után úgy döntött, inkább a csapatával folytatja a kommunikációt.

A meccs hátralévő részében a vendégek már elsősorban az eredmény tartására összpontosítottak, de helyzetek még adódtak mindkét kapu előtt, gól azonban már nem született. 

A komáromiak 3:1-re nyertek és mivel a Petržalka–Prešov találkozó 0:0-val ért véget, a KFC előnye hét pontra nőtt az eperjesiek előtt, így két fordulóval a vége előtt megszerezte a bajnoki címet és biztosan feljutott a Niké Ligába.

Slavoj Trebišov–KFC Komárno 1:3 (0:1)
Tőketerebes, 382 néző. Jv.: Smolák

Gólszerzők: Hwayoung Song (61.), ill. Bayemi (42.), Németh T. (52.), Sylvestr (67.)

28. forduló


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »