MONACObet-Liga – Vereséggel búcsúzott a másodosztálytól a Komáromi FC

MONACObet-Liga – Vereséggel búcsúzott a másodosztálytól a Komáromi FC

Különösebb tét nélkül lépett pályára Alsókubin ellen a Komáromi FC a MONACObet-Liga utolsó fordulójában. Mint ismert, a KFC már két fordulóval a bajnokság vége előtt bajnoki címet és feljutást ünnepelt, így Radványi Miklós több esetben is nyugodtan pihentethette megszokott kezdőcsapata több tagját is.

A KFC pénteken nem számíthatott Filip Dlubáč és Németh Tamás szolgálataira. A klub közlése szerint mintkét játékos térdműtéten esett át az elmúlt napokban.

A komáromiak a Bréda – Šimko, Ovšonka, Šmehyl, Adaylo, Ožvolda, Pastorek, Turčák, Kmeťo, Sylvestr, Bayemi kezdővel álltak fel a házigazda Alsókubin csapata ellen. A cserepadon Tarcsi, Tóth G., Voleský, Nagy, Špiriak, Horodník, Puska, Tóth T. és Adamec kapott helyet.

Hírdetés

A KFC korán, már a 7. percben megszerezte a vezetést Sylvestr révén és a félidő végéig már nem is változott az állás. A második játékrész elején Šimko növelte kettőre a komáromiak előnyét, ám alig tíz perc múlva Svetlík találatával szépíteni tudtak a házigazdák.

A következő mintegy negyed órában Brnča duplájával nem csak egyenlíteni tudtak az alsókubiniak, de a vezetést is átvették. A csereként beálló Tóth Gábor három perccel később még egyenlített, azonban a rendes játékidő vége előtt Kolorédy találatával otthon tartotta a három pontot a kubini csapat.

A KFC a MONACObet-Liga 2023/24-es idényének 30 bajnoki mérkőzéséből 21-et megnyert, négy esetben döntetlent ért el és 5 alkalommal maradt pont nélkül. Pozsonyligetfaluval egyetemben 64-64 gólt szereztek, ami a legtöbb a liga adott bajnokságában, a második Ligetfaluval szemben viszont egyel kevesebb gólt kaptak (28-at), ami azt jelenti, hogy a második legjobb védelemmel rendelkezett a Radványi-legénység (a végül harmadik helyen záró Eperjesieknek csak 21 gól esett be a hálójukba).

Körkép.sk/KPA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »