Ballagás a gútai Közös Igazgatású Magániskolában

Ballagás a gútai Közös Igazgatású Magániskolában

Május 17-én délelőtt ünnepélyes keretek között vett búcsút a gútai Közös Igazgatású Magániskola 115 végzős diákja iskolájától, tanáraitól, diáktársaitól. Az idén ez a jeles esemény nem a hagyományos módon zajlott, mivel az időjárás más forgatókönyvet írt.   Ennek ellenére az intézmény ismét megtelt élettel, hiszen rokonok, ismerősök gyűltek össze a folyosókon, tantermekben, hogy tiszteletüket fejezzék ki a ballagó diákok iránt.  A diákoktól búcsúzó sokaság a gratulációk után átvonult az Adamis Anna Városi Művelődési Központba.

„Ugye voltál gyermek, mi most is vagy? Lerohantak az évek, az idő elhagy.“

– csendült fel a jól ismert Demjén-dal Keszegh Vivien, 3.D osztályos tanuló előadásában. A lélekemelő produkció után szem nem maradt szárazon a teremben.

A ballagási műsor Švarba Lara, 2.D osztályos tanuló, Wass Albert Búcsú elégia című versével folytatódott.  A szavalat után  Szokol Katalin, az iskola igazgató asszonya köszöntötte a végzős diákokat és a kedves vendégeket. Beszédében hangsúlyozta: „Soha le nem mondani, soha el nem csüggedni, ha kell, mindig újra kezdeni.“ A továbbiakban  arra biztatta a ballagó diákokat, hogy küzdjenek meg az előttük álló nehézségekkel, hiszen elesni nem szégyen, de felállni, s újrakezdeni csak kevesen képesek. Szívhez szóló beszédében arra kérte a tanulókat, hogy bízzanak magukban, hogy az akadályok, amelyek megnehezítik életüket, legyőzhetőek, ha van bennük elég kitartás és hit. Az igazgató asszony megköszönte a szülőknek a közös munkát, a bizalmukat, és azt, hogy a gútai Közös Igazgatású Magániskolát választották gyerekeik számára.

 

Az ünnepi köszöntő után Szokol Dezső, az iskola alapító-tulajdonosa ragadta magához a szót. Kiemelte, hogy az iskola az 1991-es alapítása óta családias környezetben oktatja és neveli a diákokat tisztességre, becsületességre. Azzal búcsúzott a ballagó diákoktól, hogy legyenek büszkék iskolájukra, ahová bármikor visszatérhetnek. Ezután a hagyományokhoz híven Gúta város polgármestere, Halász Béla is üdvözölte a ballagó diákokat.

Hírdetés

A közösen átélt pillanatokat Matyi Virág, 4.C osztályos tanuló idézte fel, aki  megköszönte a tanárok munkáját és a szülők támogatását is. Kiemelte, hogy  a végzősök között vannak fotó szakos diákok is, akik elsőként tehetnek magyar nyelven bizonyságot szaktudásukról.

Az ünnepség további részében Szokol Katalin igazgató asszony jutalomkönyveket nyújtott át azoknak a diákoknak, akik a tanulmányi eredményekben, versenyeken kiemelkedően teljesítettek. A továbbiakban Vadkerti Imre, Zsapka Attila, Szűts István és Sipos Dávid nívós magyar dalokkal és megzenésített versekkel tette színessé a rendezvényt .

 

A ballagási ünnepség zárórészeként Halász Béla polgármester úr virágcsokorral köszönte meg az osztályfőnökök odaadó munkáját, akik bejegyezték nevüket a város krónikájába.

 

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »