Történelmi közvetítés a téli olimpiáról a közmédiában

Történelmi közvetítés a téli olimpiáról a közmédiában

A február 2-án rajtoló pekingi téli olimpiai játékok minden magyar vonatkozású eseményét élőben közvetíti a közmédia. A téli ötkarikás játékok történetében először fordul elő, hogy magyar női hódeszkást is láthatunk, és remélhetőleg ismét döntőbe kerülnek  a rövidpályás gyorskorcsolyázóink. Az M4 Sportnak, valamint az m4sport.hu ingyenesen elérhető webes csatornáinak köszönhetően a téli sportok kedvelői egyetlen fontos pillanatról sem maradnak le.

A hivatalos megnyitó előtt két nappal, február 2-án kezdődnek a Pekingben rendezett XXIV. téli olimpiai játékok eseményei, amelynek Peking ad otthont.

„A közmédia nézői – ahogyan a nyári ötkarikás játékok ideje alatt megszokhatták – most is minden magyar vonatkozású eseményt élőben követhetnek az M4 Sporton, vagy az m4sport.hu-n. Webes csatornáink broadcast minőségben biztosítják a nézői élményt, és az összes magyar műsorszámot magyar kommentárral közvetítjük. Magyarországon kívül Európában egyelőre csak néhány ország közszolgálati adóján működik ehhez hasonló lehetőség a nézők számára. Hazánkban nincs arra más példa, hogy on demand jellegű szolgáltatás ingyenes legyen. Most is elérhetővé tesszük a szomszédos országokban az M4 Sport adását azoknak, akik kábeltelevíziós előfizetésen keresztül tudják nézni a közmédia sportcsatornáját, így a határon túli magyarok is magyar kommentárral szoríthatnak honfitársainkért” – fejtette ki Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója.

Hírdetés

 Az élő közvetítések mellett a helyszínen, Pekingben több stáb is dolgozik majd, hogy a magyar sportolókat azonnal meg tudják szólaltatni a közmédia csatornáin. Emellett rendszeres napi összefoglalókat is láthatnak a nézők. Az „Ez történt az olimpián” című stúdióműsor reggel 7, majd  11 és 17 órától lesz látható az M4 Sporton.

 „Négy évvel ezelőtt igazi sporttörténeti eseménynek voltak szemtanúi az M4 Sport nézői a váltó-arany megszerzésekor. Idén arra készülünk, hogy még több tartalmat mutassunk meg élőben a téli olimpiáról. Nagyszerű kommentátori stáb állt össze a közvetítésekre, a napi műsorfolyamban pedig három állandó műsorvezető fogadja a nézőket. Hajnalban Szőke Viktóriával, délelőtt Mohay Bencével, délután Petrovics-Mérei Andreával találkozhatnak. A közvetítések mellett fontos számunkra, hogy a helyszínen szólítsuk meg a magyar sportolókat, ezért is utazik Pekingbe tizenegy fős stábunk” – emelte ki Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója.

A közmédia kommentátori stábja a téli olimpián:

(MTVA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »