Elutasították Juhász Péter polgármester-jelöltségét

Elutasították Juhász Péter polgármester-jelöltségét

Hétfő délutánig kapott időt, hogy leadja a hiányzó ajánlásait.

Elutasította a Budapest V. Kerület Helyi Választási Bizottsága (HVB) Juhász Péter nyilvántartásba vételét jelöltként a június 9-i választásokra, mivel a Momentum, a DK, a Párbeszéd, a Mindenki Magyarországa, valamint a Nép Pártján jelöltje 304 ajánlást adott le péntekig, amelyből csak 259 volt elfogadható, írja határozatában a bizottság. A dokumentumban az áll: a HVB tájékoztatja a jelöltet, hogy a nyilvántartásba vételéhez hiányzó ajánlások benyújtására 2024. május 6-án 16 óráig van lehetősége.

Hírdetés

Juhász Péter az Rtl.hu-nak azt mondta, összegyűjtötte a szükséges ajánlóíveket, ám azokat részletekben juttatja el a választási irodába a meghosszabbított határidőig.

A Helyi Választási Bizottság (HVI) azt írta, hogy az ívet tételes ellenőrzése után az derült ki: „a 304 db rögzített ajánlásból 259 db volt elfogadható, az érvénytelen ajánlások száma 45 db.”

Az V. kerületi előválasztást Juhász alacsony részvétellel nyerte meg, mindössze 711-en szavaztak rá. A politikus a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péter ellenzéki kihívója lesz a júniusi önkormányzati választáson.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »