Micskó András: David Pressman Nagykövet Úrnak

Micskó András: David Pressman Nagykövet Úrnak

Nyitókép: X

Kedves Uram!

Örömmel olvasom, hogy az Egyesült Államok május elejével újabb orosz vállalatokat szankcionált. Mint az Önök pénzügyminisztériumának sajtószolgálata hangsúlyozza, az ilyen szankciók célja, hogy korlátozzák a Kreml bevételeit. Közös céljainkat szolgáló örvendetes lépésüknek köszönhetően szankció alá került:

Annál zavarba ejtőbb, hogy Önök tavaly 702 tonnára növelték uránvásárlásaikat a demokrácia legnagyobb ellenségétől, egy év alatt 19%-ot emelve a mennyiségen! Skandalum! Nem gondolja, hogy ez tarthatatlan? – És miért? Csak, hogy az amerikai szavazópolgárok meleg és világos otthonokban gondolhassanak az Ön kormányára? 

Vegye észre, hogy e háború súlya alatt szenved utolsó vazallusuk, Európa! És elvárom, hogy ebből Önök is vegyék ki a részüket! Sötétséget és hideget! Romló életszínvonalat és mindenekelőtt demokratikus szolidaritást várunk el Önöktől, legfőképpen Öntől, itt az én hazámban is! Úgy láttam, hogy az Ön nagykövetségén tartott vacsorákon bőség, meleg és fény árad a meghívottakra, miközben ukrán szövetségesei szenvednek.

Hírdetés

Kedves Férjével és családjával Amerika komfortjában él és hiteltelenné válik, mert Európa megszorításait, mint helyi sajátosságot nem csak nem tapasztalják meg saját bőrükön, de még csak nem is tesznek úgy, mintha velünk éreznének! Helyénvalónak tartja Ön ezt a hivalkodást? Hadd mondjam meg, az efféle viselkedésben a szolidaritás legkisebb jele sem fedezhető fel! 

És ez még nem minden! Amint hallom, októberben Önök 36.800 hordó olajat vásároltak az oroszoktól! Förtelmes! Nem gondolja, hogy az ilyen magatartással Orbán autokráciáját felmentik minden felelősség alól? Nézze meg ezt a riasztó képet!

Az oroszok ilyenek! Grafikonokat rajzolgatnak, amin azt képesek megmutatni, hogy 17 hónap után Önök hogyan adják fel saját elveiket, saját magukra nézve, és miként követelik közben azok betartását itt, Európában.

Ugyanez a grafikon szemlélteti, hogy ezt a magatartást annak ellenére követték el, hogy 2022 március-áprilisában nem átallottak 60 hónapra bespájzolni az orosz olajból! Közben meg szövetségeseiket arra kényszerítik, hogy vásároljanak Önöktől, méghozzá négyszeres áron. Nagykövet Úr! Csak nem orosz olajat használnak, miközben a sajátjukat eladják nekünk?

Micskó András


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »