Tömegbe hajtott egy autó Lengyelországban, legalább 17-en megésérültek

Tömegbe hajtott egy autó Lengyelországban, legalább 17-en megésérültek

Egy autó belerohant a tömegbe egy gyalogátkelőhelyen pénteken a lengyelországi Szczecin belvárosában. A hatóságok szerint legalább 17 ember megsérült – számol be a BFMTV. A rendőrség elfogta a menekülő elkövetőt, egy 33 éves lengyel férfit. Közölték: nem történt terrorcselekmény.

Filmik z incydentu z Szczecina. #szczecin #wypadek podobno kierowca nie był pijany ani też pod wpływem narkotyków pic.twitter.com/Rk8IS8CxQt

— płon±cypłód (@niewiem713) March 1, 2024

A 17 sérült közül három kiskorú, két sérült pedig kritikus állapotban van – közölte Adam Rudawski regionális prefektus a sajtónak.

Masakra w Szczecinie. 33-latek potr±cił fordem 19 osób, w tym 6 dzieci. 3 osoby walcz± o życie. #katastrofy #szczecin #wypadek pic.twitter.com/ZE4W2ate6F

— Katastrofy (@KatastrofyPL) March 1, 2024

A sofőr kezdetben elmenekült a helyszínről, de később letartóztatták.

Hírdetés

A NEXTA hírügynökség szerint a 30 év körüli sofőr négy másik járműnek is nekiment, amikor megpróbált elmenekülni a helyszínről.

Car crashes into crowd in Poland leaving 19 people injured including children. Two are in a critical condition after the incident in the centre of the seaport city of Szczecin.

The driver disappeared from the scene, but later he was apprehended. pic.twitter.com/ZxLqLCXuTo

— WhySoSerious (@Kristo40137756) March 1, 2024

„Ez nem terrorcselekmény” – mondta a sajtónak Pawel Pankau, a szczecini rendőrség szóvivője.

A sofőr „egy 33 éves lengyel állampolgár” – mondta, hozzátéve, hogy a sérültek száma még változhat. Elmondása szerint az autó egy villamosra várakozó embertömegbe hajtott Szczecin egyik nagy, védett átkelőhelyekkel rendelkező kereszteződésében.

A sofőrt őrizetbe vették, miután autójával elmenekült a helyszínről, majd több járművel ütközött, a volán mögött ülő sofőrök megsérültek – mondta a szóvivő.

(Maszol nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »