Tokió 2020: Vereséggel kezdett a férfi pólóválogatott, Hosszú Katinka csak 5. lett 400 vegyesen

Tokió 2020: Vereséggel kezdett a férfi pólóválogatott, Hosszú Katinka csak 5. lett 400 vegyesen

Magyar idő szerint reggel 9 óráig már több versenyszámban is szerepeltek a magyar sportolók, bár érmet a mai napon egyelőre nem sikerült szerezni, azért van miről beszámolni! A mai nap folyamán szurkolhatunk Pupp Réka cselgáncsozónak, aki a bronzért lép tatamira, de megkezdik a versenyzést például a magyar női kézilabdázók is.

Asztalitenisz

Madarász Dóra szombati búcsúja után vasárnap Póta Georgina is kiesett, így egyesben nem maradt versenyben női asztaliteniszező a tokiói olimpián. A gyermeke tavalyi születése miatt hosszú időt kihagyó Pótának az első fordulóban nem kellett mérkőznie, a második körben pedig verhetőnek tűnő ellenfelet kapott a svájci Rachel Moret személyében.

Póta Georgina még a női csapatversenyben is érdekelt lesz. A nőknél nem maradt versenyben magyar egyesben, férfi egyesben viszont Majoros Bence a szombati sikere után hétfőn, a második fordulóban lesz érdekelt a dán Jonathan Groth ellen.

Cselgáncs

Pupp Réka a bronzéremért küzdhet vasárnap a cselgáncsozók 52 kilogrammos súlycsoportjában. Az Atomerőmű SE idei Eb-bronzérmese a vigaszágon a dél-koreai Park Da Szollal találkozott, és vazaarival nyert, így a következő mérkőzésén a harmadik helyért lép tatamira.

Evezés

Negyeddöntős futamában második lett, ezzel elődöntőbe jutott egypárevezésben Pétervári-Molnár Bendegúz. A Sea Forest Evezős Pályán – amely később a gyorsasági kajak-kenu küzdelmeinek is otthont ad majd – eredetileg hétfőn rendezték volna a szám negyeddöntőjét, de a hét elejére várható kedvezőtlen időjárás miatt előrehozták vasárnapra. A négy futamból az első három helyezettek folytathatják szereplésüket csütörtökön a legjobb 12 között.

Sportlövészet

Major Veronika a 34. helyen zárt a női légpisztolyosok versenyében a tokiói olimpia vasárnapi versenynapján. A 24 éves keszthelyi sportoló önmagához képest gyengén kezdett, öt lövés után kiment a lőállásból és néhány percig egyeztetett Győrik Csaba szövetségi kapitánnyal, ám a folytatásban nem tudott jelentősen javulni. Major a folytatásban még sportpisztolyban is érdekelt lesz jövő csütörtökön és pénteken.

Péni István az ötödik helyen végzett a férfi légpuskások versenyében vasárnap. A 24 éves sportlövő az alapversenyből a hetedik helyen jutott be a kieséses rendszerű fináléba, ahol a 18. lövés után kényszerült búcsúra. A szám másik magyar indulója, Pekler Zalán 621,1 körrel a 39. helyen zárta az alapversenyt. Péni legközelebb kedden áll lőállásba Tokióban, mégpedig Mészáros Eszterrel az oldalán a légpuska vegyescsapat versenyében.

Tenisz

Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett a tokiói olimpia tenisztornájától. Így magyar teniszező nem lép pályára a japán fővárosban, miután Babos Tímea a játékok előtt bejelentette: sérülés miatt tudja vállalni a szereplést Jani Rékával párosban.

Tollaslabda

Hírdetés

A tollaslabdázó Krausz Gergely vereséggel kezdte meg a csoportküzdelmeket a tokiói olimpián. Az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázója a J jelű hármasban Anthony Sinisuka Ginting ellen rajtolt. Egyértelműen a világranglistán ötödik indonéz tollaslabdázó volt a találkozó esélyese, amely azonban szorosan indult. A csoportban az ötkarikás játékokra 29. helyen kijutott orosz Szergej Szirant szerepel még, ellene kedden lép pályára Krausz. A trió élén végző játékos majd a nyolc közé jutásért folytatja. Krausz lát esélyt arra, hogy legyőzze az oroszt, akivel eddig kétszer találkozott, és szoros, háromszettes mérkőzéseken maradt alul.

A riói olimpikon Sárosi Laura magyar idő szerint 12.20 körül kezd az ötödik kiemelt thaiföldi Ratchanok Intanon ellen.

Úszás

Verrasztó Dávid negyedik lett vasárnap 400 méter vegyesúszásban. A 32 éves versenyző az előző két ötkarikás játékokról csalódottan távozott, mivel esélyesként még csak döntőbe sem sikerült jutnia, ezért a szombati előfutam után annyit mondott, hogy ha 4:08 perc közelében úszik, elégedett lesz, bármi is a helyezése. Az FTC sportolója beragadt a rajtnál, majd a pillangó után utolsóként fordult a hátra a nyolcfős mezőnyben. A második száz méteren viszont megkezdte a felzárkózást, sorra érte utol a riválisait, ennek köszönhetően a mellúszásnak már ötödikként vágott neki. A táv harmadik negyedében tovább erősítette a pozícióját, az utolsó 100 méter elején harmadik volt. Gyorson óriási verseny alakult ki a dobogós helyekért az amerikai Chase Kalisz mögött, aki jelentős előnyre tett szert. Verrasztó az utolsó méterekre mintha kissé elfáradt volna, így 4:10.59 perces idővel negyedikként csapott célba 21 századdal lemaradva a dobogóról.

A címvédő Hosszú Katinka az ötödik, Mihályvári-Farkas Viktória pedig a hatodik helyen végzett vasárnap női 400 méter vegyesúszásban. A háromszoros ötkarikás bajnok Hosszú a táv nagy részében dobogós helyen haladt, az utolsó 150 méteren azonban visszaesett és 4:35.98 perccel ötödikként csapott célba. A mindössze 17 éves honfitársa 4:37.75-tel végzett pontszerző helyen karrierje első olimpiáján. Az aranyérmet a hazai Ohasi Jui nyerte meg 4:32.08 perces idővel.

Előfutamok 12.12: Burián Katalin (női 100 m hát) 12.24: Németh Nándor (férfi 200 m gyors) 12.27: Kozma Dominik (férfi 200 m gyors) 12.58: Telegdy Ádám (férfi 100 m hát) 13.03: Bohus Richárd (férfi 100 m hát) 13.24: Késely Ajna (női 400 m gyors) 13.35: férfi 4×100 m gyors váltó (Magyarország)

Torna

Kovács Zsófia 13:20-tól érdekelt az egyéni összetett selejtezőjében.

Kézilabda

Magyar idő szerint 14:30-kor a franciák ellen kezdi meg szereplését a magyar női kézilabdaválogatott.

Vitorlázás

5:05: laser radial, 1. és 2. futam, Érdi Mária 7.35: laser 1. és 2. futam, Vadnai Benjamin 8.05: női RS:X (szörf), Cholnoky Sára

Vívás

A magyarok közül utolsóként, a 16 között Kreiss Fanni is búcsúzott a női tőrözők vasárnapi egyéni versenyétől. A magyar vívónak – miután első asszójában megverte a világbajnoki ezüstérmes olasz Martina Batinit – újabb bravúrra lett volna szüksége, de a címvédő és világbajnok, világranglista-vezető orosz Inna Gyeriglazova már túl erős ellenfélnek bizonyult.

A fegyvernem másik két magyar indulója, Kondricz Kata és Pásztor Flóra egyformán a 32 között búcsúzott, előbbi 29., utóbbi 32. lett. Ők hárman alkotják a válogatottat a csütörtöki csapatversenyre, a tartalék a hetedik olimpiáján szereplő Mohamed Aida.

A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely legyőzte a címvédő dél-koreai Park Szang Jungot, ezzel bejutott a legjobb négy közé a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében. Az elődöntős-döntős műsor 12 órától rajtol, a finálét 14.15-kor rendezik. A BHSE 23 éves vívója először az olasz Andrea Santarellivel csap össze.

Vízilabda – férfiak

Az Európa-bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott 10-9-re kikapott Görögországtól első csoportmérkőzésén. Märcz Tamás csapata kedden Japán ellen ugrik vízbe.

Férfi vízilabdatorna, A csoport, 1. forduló: Görögország-Magyarország 10-9 (2-3, 4-3, 3-2, 1-1)

Körkép.sk, mti, nemzetisport.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »