A máfél-két évet végighazudó őszödi hős felesége most „felszólít”…

Lemondásra szólította fel Sulyok Tamás köztársasági elnököt a Demokratikus Koalíció (DK) EP-képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hírdetés

Dobrev Klára a sajtótájékoztatóját megelőzően olyan dokumentumokat adott át a Legfőbb Ügyészségnek, amelyek véleménye szerint alátámasztják azt az előző napi állítását, miszerint az államfő a kétezres évek elején még ügyvédként törvényellenesen játszott át magyar termőföldeket külföldieknek.
   
A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: az iratok egyértelműen bizonyítják, hogy a köztársasági elnök „bűncselekményeket követett el, Csongrád megyében a földmaffia egyik figurájaként, törvényellenesen, zsebszerződésekkel külföldieknek játszotta át a magyar termőföldeket”.
   
Hozzátette, egy olyan, 103 hektáros földügylet részletes dokumentumait adta át az ügyészségnek, amelynek Sulyok Tamás volt az aláírója, ellenjegyzője.
   
Az, hogy Polt Péter legfőbb ügyész „ezekkel a dokumentumokkal mit kezd, az semmit nem változtat azon a tényen, hogy Sulyok Tamás bűncselekményeket követett el” – jelentette ki Dobrev Klára.
   
Szerdán a Sándor-palota közleményben rögzítette: Sulyok Tamás köztársasági elnök – aki több mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását – ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el, nincsen takargatnivalója, törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »