Tokió 2020 – az összes japán támogatóval megállapodtak a szerződéshosszabbításról

A 2021 nyarára halasztott tokiói olimpia és paralimpia szervezői közölték: az összes hazai támogatóval sikerült megállapodniuk a szponzori szerződések meghosszabbított időtartamáról.

A tisztviselők nem adtak további információkat a pénzügyi részletekről, csupán azt közölték, hogy a 68 hazai szponzor esetében folyamatban van a módosított szerződések véglegesítése.

A japán támogatók mintegy 3,3 milliárd dollárral járulnak hozzá a pandémia miatt elhalasztott tokiói ötkarikás játékok költségvetéséhez, amely nagyságrendileg legalább kétszer akkora, mint a helyi cégek szerepvállalása bármely korábbi olimpia esetében.

Hírdetés

A szervezőbizottság kedden jelentette be, hogy 22 százalékkal, 15,4 milliárd dollárra (4566 milliárd forint) emelkedett az olimpia rendezési költsége, miután tavaly még 12,6 milliárd dollárral számoltak, ám az egyéves halasztás 2,8 milliárd dollárral növelte az összeget.

Arról, hogy lehetnek-e nézők a tokiói olimpián és paralimpián, jövő tavasszal várható végleges döntés. A nyári olimpiát 2021. július 23. és augusztus 8. között, a paralimpiát augusztus 24. és szeptember 5. között tartják majd Tokióban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »