Többezer háztartás áram nélkül lesz karácsonykor

Többezer háztartás áram nélkül lesz karácsonykor

Mintegy 18 ezer háztartás maradt villanyáram nélkül az erős havazás miatt Közép-Szlovákiában – jelentette a TASR hírügynökség vasárnap.

A besztercebányai és breznóbányai járásokban a legrosszabb a helyzet, többszáz trafóállomás került működésképtelen állapotba, ezekben a járásokban 10 ezer háztartás van villanyáram nélkül – pontosított a villanyellátásért felelős hatóság (SSD) szóvivője. Hozzátette: az elmúlt órákban a Felső Vágmentén, Árvában, Túrócban és a Zsári völgyben is számos áramellátás-kiesést jelentettek és a várható olvadás miatt előreláthatóan újabb problémákra kell számítani.

Hírdetés

A szóvivő elmondta: mivel a helyreállítási munkálatok jelentős része erdei és hegyi terepen zajlik, a munkálatokkal nehezen haladnak s a teljes helyreállítás akár napokat is igénybe vehet.

A régióban a hétvégén kezdődött erőteljes havazás miatt már szombaton több ezer háztartás maradt áram nélkül, s a kialakult helyzet a havazás folytatódása miatt vasárnapra virradóra tovább romlott. Jelenleg a besztercebányai, a zsolnai és az eperjesi megyékben másodfokú meteorológiai figyelmeztetés van érvényben és az ország déli és dél-nyugati részét leszámítva csaknem mindenütt folytatódó havazást jeleznek a meteorológusok.

 


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »