Többen halnak meg szelfik miatt, mint cápatámadásban

Többen halnak meg szelfik miatt, mint cápatámadásban

Egy tanulmány közel 400 szelfivel kapcsolatos halálesetet tárt fel az elmúlt 13 év során, miközben ugyanennyi idő alatt mindössze 90 végzetes cápatámadás történt.

A múlt hónapban felborult egy gondola Velencében, mivel a turistacsoport nem volt hajlandó abbahagyni a szelfik készítését és leülni. Az eset során szerencsére senki sem sérült meg, azonban az elmúlt 13 év során számos olyan haláleset történt, melynek oka a szelfikészítéshez köthető. Decemberben egy 24 éves nő tragikusan életét vesztette, miközben megpróbált szelfit készíteni az indiai Prabalgad erőd szélén, majd egy 60 méter mély szurdokba zuhant.

Hírdetés

A Journal of Travel Medicine folyóiratban megjelent tanulmány feltárta, hogy 2008 és 2021 között összesen 379 szelfivel kapcsolatos haláleset történt. A tanulmányban azonban megjegyzik, hogy a valóságban ennél jóval több halálesetért lehetnek felelősek a szelfik, mivel azok nem szerepelnek a konkrét halálokok között az esetek többségében. A tragikus kimenetelű fényképkészítések közel felét a magasból való lezuhanások tették ki, majd ezt követték a közlekedéssel összefüggő, majd a fulladásos esetek.

Bizonyos állatokkal való találkozások is végzetesnek bizonyulnak, így nem csoda, hogy nyáron több mint 1500 dollárra bírságoltak két turistát, akik dingókkal szelfiztek Ausztráliában.  A történtek miatt egyre több helyen tiltják be az efféle fényképezést. A japán JR West Railway Company a peronon betiltotta a szelfibotok használatát, hogy megakadályozzák a sínekre zuhanást és a felsővezetékek okozta áramütéseket – írja az Euronews.

Turizmus.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »