Több mint 110 ezer palesztin menekült el hétfő óta Rafahból – Képekkel

Több mint 110 ezer palesztin menekült el hétfő óta Rafahból – Képekkel

Nyitókép: SITA

Az ENSZ Közel-Kelet Palesztinai Menekültügyi Hivatala (UNRWA) becslése szerint hétfő óta csaknem 110 ezren menekültek el a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városából. Hétfőn az izraeli hadsereg elrendelte a város egyes részeinek kiürítését. Az UNRWA állításait műholdfelvételek is alátámasztják, amelyeken nagyszámú palesztin hagyja hátra szülőföldjét.

Hírdetés

Az UNRWA arra figyelmeztetett, hogy bár az emberek biztonságot keresve menekülnek Rafahból, valójában sehol sincsenek biztonságban. „A Gázai övezetben sehol sem biztonságos a napi létezés, az életkörülmények pedig borzasztóak. Az egyetlen remény az azonnali tűzszünet” – sürgetett az iroda az X közösségi oldalon.

Az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) a Gázai övezetben működő vészhelyzeti főkoordinátora, Hamish Young pénteken azt mondta, hogy az emberek Rafahban „teljesen kimerültek és halálra vannak rémülve”. Emlékeztetett arra is, hogy a lakóhelyüket elhagyni kényszerült emberek, különösen a gyerekek nagyobb kockázatnak vannak kitéve a betegségek, fertőzések, alultápláltság vagy kiszáradás kockázata miatt. „A Gázai övezetben napjainkra már szinte mindenkit többször kitelepítettek” – jegyezte meg.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »