Tizenhét hadköteles korú férfi hazánk felé szökését akadályozta meg az ukrán határőrség – máshol bozótvágós incidens is volt

Tizenhét férfi illegális kiutazását akadályozta meg az ukrán határőrség a magyar határon – közölték vasárnap a kijevi hatóságok.

A hivatalos tájékoztatás szerint a szökni készülőket szállító kisbuszt alig kétszáz méterre állították meg az egyik határátkelőtől. A férfiak Ukrajna különböző régióiból származnak, és Magyarországra akartak szökni. A hatóságok szerint 3-12 ezer dollár közötti összeget fizettek embercsempészeknek, hogy kijuthassanak az országból.

Hírdetés

Az Oroszországgal hadban álló Ukrajnában a hadiállapot kihirdetése óta a 18-60 éves, hadköteles korú férfiaknak csak kivételes esetekben engedélyezik, hogy elhagyják el az ország területét.

Az ukrán határőrizeti hatóságok egy másik esetről is beszámoltak: szombat este a nyugati Csernyivci régióban két férfi bozótvágó késekkel támadt a határőrökre. A hatóságok beszámolója szerint az egyik támadót agyonlőtték, míg társát megsebesítették – írta az Ukrajinszka Pravda hírportál.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »