Ipsos-felmérés: A Smer-SD 25,2 százalékkal nyerné a júliusi választásokat

Ipsos-felmérés: A Smer-SD 25,2 százalékkal nyerné a júliusi választásokat

Ha június és július fordulóján tartanák a szlovák parlamenti választásokat, akkor azokat a Smer-SD párt nyerné a szavazatok 25,2 százalékának megszerzésével. A második helyen a Progresszív Szlovákia (PS) végezne a szavazatok 22,3 százalékával, majd a Hlas-SD következne a szavazatok 13,5 százalékával. A parlamentbe hat párt jutna be – derült ki az Ipsos ügynökség Denník N számára készített felméréséből.

A Republika a negyedik helyen végezne a szavazatok 6,8 százalékával, majd a KDH következik (6,3 százalék). Az SaS párt is bejutna a parlamentbe a szavazatok 6,1 százalékának megszerzésével.

Ezzel szemben a Demokrati (4,7 százalék), a Magyar Szövetség (4,3 százalék), valamint a Slovensko (volt OĽANO), Za ľudí és Kresťanská únia koalíciója sem szerezne mandátumot, amelyre mindössze a választók 4,1 százaléka szavazna.

Hírdetés

A felmérés szerint az SNS a szavazatok 3,1 százalékát, a Sme rodina 1,8 százalékot, a Kotlebovci – ĽS Naše Slovensko 0,9 százalékot kapna. A választók 0,8 százaléka szavazna más pártokra.

A választási részvétel elérné az 58 százalékot. A Smer-SD 47, a PS 42, a Hlas-SD 25, a Republika 13, a KDH 12 és az SaS 11 mandátumot szerezne a parlamentben.

A felmérés 1017 fős reprezentatív mintán készült a június 26. és július 1. közötti időszakban.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »