Tíz kihagyhatatlan nyári színházi bemutató

Tíz kihagyhatatlan nyári színházi bemutató

A kedves bohóságok, felhőtlenül szórakoztató, habkönnyű vígjátékok mellett musicalklasszikusok várják a nézőket szerte az országban. Némelyek egyszeri és megismételhetetlen szereposztást kínáló egynyári produkciók, mások ősszel bekerülnek a kőszínházi repertoárba. De az igazi rajongók akkor sem várhatnak az évadkezdésig!

Madám Bizsu

június 14., Thália Nyárikert (Salföld)

Állítólag minden, a testén viselt ékszer valami történetet hordoz – az előadás pedig egy ilyen módon felépülő „életrajzi est”, amelyben Madám Bizsu, azaz Molnár Piroska visszarepít a ’20-as, ’30-as évek Budapestjére… Göttinger Pál új darabja egy képzeletbeli dokumentumjáték a Nagymező utcából Stein Pupi eredeti slágereivel, ami olyan, mintha Budapesten játszódna az Éjfélkor Párizsban című Woody Allen-film.

Az előadás ősztől a Thália Színházban látható.

A legenda háza

Hírdetés

június 18., Benczúr Kerti Esték (Budapest)

Penelope Skinner brit írónő friss darabja a 2024. évi londoni színházi szezon nagy eseménye volt. Főhőse, Elaine, a színészlegenda harminc éve eltűnt az emberek elől, azt rebesgették, gyilkosság áldozata lett. Pedig él, és igencsak megvan a véleménye mindenről. Kate, a fiatal filmes kapja a feladatot, hogy felkeresse őt és kiderítse: miért, ki elől szökött a tengerparti sziklán álló házba az egykori nagy színésznő. Mi a titok, amit végre el akar mondani? Két generáció és két világnézet kóstolgatja egymást igen szellemesen, képviselőik Hernádi Judit és László Lili.

Az előadás ősztől a Belvárosi Színházban látható.

Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja

augusztus 5., Pannon Várszínház (Veszprém)

A családi musical szerzői Kovács Dominik és Kovács Viktor, illetve Hrutka Róbert, akik kalandvágyóknak és formabontóknak ajánlják az előadást. A történet egyik főszereplője Pablo, az orrszarvú és egy rajztehetséggel megáldott kisfiú (az ő iskolai csúfneve Picasso), akik különleges kapcsolatba kerülnek. Közös élményük a hiány, talán a szeretet, az elfogadás képességének hiánya és a fantázia. Az emberi és állati társadalmak közösségeiben keverednek izgalmas kalandokba, míg új barátokra lelve megfogalmazódik végre közös vágyuk. Gyerekek, állatok, növények összefognak, hidat építenek egy olyan világba, ahol az élet valamennyi formája érték.

Az előadás ősztől a Pannon Várszínházban látható.


Forrás:mult-kor.hu
Tovább a cikkre »