Terelőút építését javasolja a kovásznai MPE

Terelőút építését javasolja a kovásznai MPE

Megválasztásuk esetén javasolni fogják tornaterem létesítését az Orbán Balázs Általános Iskolában, valamint a Kőrösi Csoma Sándor Líceum udvarának átalakításához szükséges költségek belefoglalását a városi költségvetésbe, ugyanakkor szorgalmazzák egy terelőút létesítését a város nyugati részén – közölték a Magyar Polgári Erő (MPE) jelöltjei sajtótájékoztatójukon.

Amint dr. Fülöp Csaba, az MPE listavezetője elmondta: „Mindannyiunk életében fontos a család, gyermekeink és fiataljaink. Meggyőződésem, hogy Kovásznán olyan családbarát környezetet kell létrehozni, ahol a család, a családalapítás és a gyermekvállalás népszerű fiataljaink körében – csak így garantálhatjuk itthon maradásukat, Székelyföldön!” Hozzátette, a gyereknevelés egyik pillére az oktatás, oktatási intézményeink infrastrukturális fejlesztését pedig az önkormányzatnak kell vállalnia, és a városi tanács tagjaként azon fog dolgozni, hogy minél több beruházást hozzanak az oktatási intézményekbe. „Az Orbán Balázs Általános Iskolában több mint tíz éve nincs tornaterem, csapadékos időszakban a gyerekek kénytelenek osztálytermekben, egészségtelen körülmények között tartani a tornaórákat, ugyanakkor az iskola beton borítású udvarra is alkalmatlan tornaórák megtartására, a gyerekek sérülésveszélynek vannak kitéve” – mondta.

Hírdetés

Ferencz Botond úgy fogalmazott: „Tagadhatatlan, hogy történtek beruházások az elmúlt esztendőkben városunkban, de sajnos vannak olyan dolgok, amelyek ilyen-olyan okokból elhanyagolódtak, vagy éppenséggel nem kerültek napirendre. Valamikori bentlakásunk, amely immár évek óta használatlanul áll, most már közveszélyes is kezd lenni. Ugyanúgy felújításra, illetve javításra szorul a Kőrösi Csoma Sándor Líceumot körbevevő kerítés, azon belül a sportpálya, a volt fürdőmedencének a környékén.”


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »