Libanoni minszter: A zsidók elpusztítanák egész Bejrútot

Libanoni minszter: A zsidók elpusztítanák egész Bejrútot

2024. 10. 06.

Tovább folytatódnak az izraeli légicsapások Libanonban. A cionista rezsim nem kímélni az ország déli területeit, de a főváros Bejrút kerületeit sem.

A háborús bűncselekményeket elkövető izraeli hadsereg nem kímélve a civil lakosságot továbbra és légicsapásokat mér szerte Libanon területén. A cionista rezsim légiereje az éjjel bombázta Bejrút kerületeit és Dél-Libanon településeit.

Sok országtól kapunk támogatást de ez nem akadályozza meg Izraelt, hogy továbbra is bombázzanak minket. A déli településein között már többet megsemmisítettek – nyilatkozta Ziad Al-Makati libanoni kommunikációs miniszter. Hozzátette:

Ha a zsidókon múlna elpusztítanák egész Bejrútot.

Hírdetés

A cionisták támadásaiban immár több mint kétezer libanoni civil halt meg. Nem beszélve a több mint tízezer sebesültről és az egymillió kétszázezer belső menekültekről.

A libanoni és francia kormány történlemi múlt miatt szoros kapcsolatban áll egymással. Franciaország már többször figyelmeztette Izraelt, hogy adjon fel a támadásokkal.

Párizs az elmúlt hetekben több alkalommal is tűzszüenetet javasolt, de Izrael rendszerint elutasította. Ezért Emmanuel Macron francia elnök fegyverembargót rendelt el a cionista állam ellen és arra kéri a nyugati országokat, hogy kövessék a francia példát.

Orientalista.hu – Zenobia

Megosztom:


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »