Telekommunikáció, introvertált időhurok, majdnem élet, majdnem halál

Telekommunikáció, introvertált időhurok, majdnem élet, majdnem halál

Június 14-én, pénteken, az 59. Jókai Napok utolsó versenynapján délelőtt a dunaszerdahelyi Fókusz Diákszínpad vitaszínházi előadást mutatott be, Kuklis Katalin rendező irányításával, „Rajta vagyok” címmel.

Történelmi korszakokon keresztül mutatták be, hogyan fejlődött az emberek közötti telekommunikáció, azután minden egyes helyzetet megbeszéltek a nézőkkel.

Tegnap délután a pozsonyi PoSzaTa csoport „Ma, holnap, tegnap” címmel diákdrámát játszott nem csak diákoknak, Szénási Levente és Kulich Tibor rendezésében. Balázs, a főszereplő, mindig ugyanazt az unalmas szerdai napot éli meg, mígnem találkozik Flórával, az introvertált lánnyal. Együtt megtörik az időhurkot, aztán csütörtök lesz. Ez előadásuk rövid története.

Hírdetés

Komárom országos színjátszó fesztiválja versenyelőadásainak sorát a komáromi Selye János Gimnázium és az Egressy Béni Városi Művelődési Központ GIMISz Diákszínpada zárta John Cariani Almost, Maine című drámája alapján készített „Majdnem” című színpadi játékával, Bajkai Csengel Mónika és Hostomský Fanni rendezésében, a majdnem szeretetről, a majdnem szerelemről, a majdnem életről és a majdnem halálról.

Addig remek vendégelőadások szórakoztatják a fesztivállakókat és a közönséget a VMK-ban. Jókai Mór szobrának megkoszorúzása, a Duna Menti Múzeumban zajló építési munkálatok miatt idén elmarad.

Az 59. Jókai Napokat a Kultminor Kisebbségi Kulturális Alap, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. – Budapest, Komárom Város, Nyitra Megye Önkormányzata támogatta.

(Sajtóközlemény)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »