Tavaszi arcmegújulás: a legjobb két összetevős pakolások

Tavaszi arcmegújulás: a legjobb két összetevős pakolások

Ha az évszakváltás kicsit megviseli a bőrödet, ha úgy érzed, a fáradtságodról már nem csak te tudsz, hanem bárki, aki az arcodra néz, akkor engedj meg magadnak egy kis kényeztetés, és legyél sugárzóan szép ezen a tavaszon!

A tápláló pakolásokat ma már drogériákban is be lehet szerzeni, mindössze pár száz forintért árulják az egy-két alkalomra elegendő kis tasakokat, de a házilag készített pakolás az, amiről az ember biztosan tudja, hogy mi kerül bele. Arról nem is beszélve, hogy már maga a pakolás kikeverése is amolyan kis rituálé, egyszerűen jól esik az ember lelkének az a pár perc, amit az előkészületekre szán. Ha egy kis otthoni szépségkezelésre készülsz, fontos tudnod, hogy a pakolásokat mindig csak az alaposan megtisztított arcbőrre érdemes felvinni, a megmaradt, föl nem szívódó pakolást pedig egy kozmetikai kendővel, vagy langyos vízzel törölheted le – írja a bien.hu.

Fontos, hogy ne alkalmazz olyan pakolást, amelynek valamelyik összetevőjére érzékeny vagy, ha pedig nem vagy biztos ebben, először csak egy kis felületen végezz próba kezelést!

A tavaszi méregtelenítő pakolás a vegyes, vagy száraz bőrtípusra ajánlott, hidratálja, ugyanakkor fertőtleníti is a bőrt, és elősegíti a megújulást. A kikeveréséhez dolgozz össze két evőkanál mézet egy evőkanál joghurttal, és ezt vidd fel az arcodra, majd relaxálj körülbelül 10 percig. A joghurt kényezteti és hidratálja az arcbőrt, a méz pedig magába szívja a toxinokat a bőr mélyebb rétegeiből is.

Ha használat előtt a mézet egy kicsit felmelegíted – vigyázz, hogy ne legyen forró! – akkor kellemes, langyos pakolást vihetsz fel, ami alatt nem csak a pihenés esik majd jobban, de mivel a meleg megnyitja a pórusokat, a tisztítás is hatékonyabb lesz.

Hírdetés

Ha úgy érzed, hogy az arcbőrödnek egy kis felfrissülésre, feszesedésre van szüksége, akkor egy tojásfehérjét lágyan verj fel egy evőkanál uborkalével, majd ezt a krémet vidd fel az arcodra, és hagyd, hogy a fehérje megszáradjon.

Ekkor langyos vízzel most le a pakolást, és könnyű hidratáló krémmel zárd a kezelést. A tojásfehérje értékes vitaminokat és hatóanyagokat tartalmaz, az uborka pedig felfrissíti a bőrödet, akár egy könnyed vitaminos víz.

A zsíros, pattanásos bőr ápolása kiemelkedően fontos, itt egyszerre kell figyelmet fordítani arra, hogy a bőr hidratált maradjon, és megelőzd a további gyulladásokat. A méz ebben különösen hatékony fegyver, a már említett méregtelenítő, regeneráló tulajdonsága miatt, de azért is, mert természetes antiszeptikus hatású, így megelőzi, hogy az eltömődött pórusok begyulladjanak.

Ha két evőkanál mézhez egy evőkanál aloe verát adsz – a legjobb, ha közvetlenül a növényből nyered ki – akkor még inkább elősegíted a bőr megnyugtatását, és úgy tehetsz nagyon sokat a pattanások megszüntetése, illetve az újak kialakulásának megelőzése ellen, hogy közben a bőröd ragyogásáról is gondoskodsz. 10-15 percig pihenj a maszk alatt, majd mosd le, töröld át tonikkal az arcod, és vigyél fel egy könnyű, a bőrtípusodnak megfelelő hidratáló krémet.

Egy igaz gyümölcsös, egzotikus és frissítő pakolást keresel? Akkor vegyél két evőkanál kókuszzsírt, melegítsd addig, hogy kenhető állagú legyen, majd nyomkodj bele egy fél érett banánt, és ezt az illatos pakolást vidd fel az arcodra. A banán és a kókuszzsír együtt hidratálják, ápolják az arcot, visszaadják annak simaságát és ragyogását, így bármilyen bőrtípusnak jót tesz egy ilyen finom, kellemes, kényeztető kezelés.

Az illatos maszk alatt körülbelül 10 percet érdemes pihenni, és bármilyen csábító is az illata, utána inkább mosd le, mert sok szennyeződést magába gyűjtött a bőrödről.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »