Tanulékony ballibek

A Partizán új műsora a Vétó. Amolyan politikai mélyelemző műsornak van szánva, melyben nem aktuális témákról van szó.

Látva ki a főember az ötlet mögött – Ruff Bálint, neves veterán ballib kommunikációs szakember -, arra számítottam, a szokásos süketelés lesz, unalomig ismételt marhaságokkal, orbánozással, európázással.

Szóval meglepődtem erősen: ezek tényleg elemeznek! Persze nyilván a szellemiség ballib, de látványosan nem törödnek a legszentebb ballib elvárásokkal se.

Hírdetés

Az első adásban azt elemzik, hogyan lett a Fidesz hatalmas 2010-es győzelme, azaz 1990-2010 története ebből a szempontból. Érdemes megnézni, mert sok dolog hangzik el, de talán a kedvenc megállapításaim:

  • az MSZP és az SZDSZ sose folytattak baloldali politikát, mindent egyes politikusaik egyéni megélhetésének rendeltek alá, emellett az elemi politizáláshoz se volt elegendő tudásuk,
  • a ballib szellemiség alapja a technokrata pragmatizmus, erre azonban már nincs széles szavazóréteg,
  • a baloldaliság és a liberalizmus összeférhetetlenségének kimondása,
  • a populizmus szó rehabilitálása, szembemenve a liberalizmus “demagógia” értelmezésével,
  • s még a ballib szentet, Bajnai Gordont is merik negatív értékeléssel emlegetni!

Meggyőződésem, hogy az ilyen dolgok azok, melyektől hosszú távon félnie kell a Fidesznek. Persze egyelőre nincs miért aggódnia Orbánnak, mert a ballib keménymag már az első adás után szidni kezdte a műsort, a kedvenc kommentem “a Partizán beállt a kártékony és fogalmatlan ellenzékfikázók körébe, ahol Hontok, Konokok, Schifferek, Puzsérok, Czeglédik, Vonák tanyáznak” vagy valami hasonló.


Forrás:bircahang.org
Tovább a cikkre »