Tánczos Barna: Ma reggel Sepsibükszád településen találkoztam egy a medvével

Tánczos Barna: Ma reggel Sepsibükszád településen találkoztam egy a medvével

Medvével találkozott hétfő reggel útban Bukarest felé Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter. A tárcavezető Facebook-bejegyzése értelmében a Kovászna megyei Sepsibükszád településen látta a medvét.

„Ma reggel Bukarest felé haladva Sepsibükszád településen találkoztam ezzel a medvével. Nem ijedt meg az autóktól és az emberek jelenlététől sem. A minisztérium által kidolgozott jogszabálytervezetben előírt azonnali beavatkozás értelmében: amennyiben „az állat lakott településeken alkalmanként megfigyelhető” és „nem riad el az emberi jelenléttől”, akkor ez a jelenség a kevésbé veszélyes kategóriába lesz sorolható és ‘elhajtással távolítható el’ a településről” – áll a miniszter bejegyzésében, amelyhez egy fotót is csatolt a medvéről.

Hírdetés

Később a Digi24 televíziónak nyilatkozva Tánczos azt mondta, nem ez az első alkalom, amikor medvét lát, kisebb vagy nagyobb távolságról.

„Ez egy kisebb példány volt, egy néhány hete lekaszált területen járt, és egyszerűen nem érdekelték sem az autók, sem a járókelők. (…) Én az autóból készítettem a fotót, nem szálltam ki” – magyarázta.

Hozzátette, a minisztérium által kidolgozott és már tárcaközi jóváhagyásra bocsátott jogszabálytervezet világosan előírja majd, hogy az egyes medvék jelentette kockázat függvényében – kicsi, közepes vagy nagy kockázat – miként léphetnek közbe a hatóságok. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »