Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Ethan Hawke

Sztárunk a VASÁRNAPBAN: Ethan Hawke

Bővizű forrásból táplálkozó, sokoldalú művész. Oscar-díj közelében járó színész, rendező, regény- és forgatókönyvíró, zongorán, hegedűn, trombitán kiválóan játszó zenész. Most mégis a mozit ünnepli.

És nemcsak azért, mert Karlovy Vary tavalyi fesztiválján a filmes pályáját díjazták. Ethan Hawke a független amerikai film egyik zászlóvivőjeként repes az örömtől, hogy a koronavírus-járvány miatti korábbi leállás után ismét felvevőgép előtt állhat.

Hírdetés

Fényes elme. Született értelmiségi. Hatvan filmmel a háta mögött az egyetemes filmművészet egyik legizgalmasabb alakja.

Mi az ars poeticája? Hol beszélgetett vele Szabó G. László? Milyenek voltak gyermekévei? Hány éves volt a Holt költők társasága forgatásakor? Milyen volt Robin Williamsszel dolgozni? Mit tanult tőle? Milyen egy farkaskutya oldalán játszani? Mikor írták át a Mielőtt… trilógia első részének zárójelenetét? Lesz folytatása Jesse és Céline történetének? Mit meséltek neki híres rokonáról, Tennessee Williamsről? Hogy hívja a szobáját ahol szobrocskák, oklevelek, elismerések sorakoznak? Mi mindent tart fontosnak?

Szabó G. László interjújából például ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk. A teljes írás megtalálható a Vasárnap már kapható számában!


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »