Szövetség: Anyagi támogatás és hatékony intézkedések nélkül a vendéglátóipar nem éli túl a harmadik hullámot

Szövetség: Anyagi támogatás és hatékony intézkedések nélkül a vendéglátóipar nem éli túl a harmadik hullámot

Anyagi támogatás és hatékony intézkedések nélkül a vendéglátóipar nem éli túl a harmadik hullámot – hangzott el a Szövetség-Alinacia mai sajtótájékoztatóján, amelyen az újonnan alakult magyar érdekeltségű párt a kormány költségvetési javaslatát bírálta. A sajtótájékoztatón jelen volt Forró Krisztián pártelnök, Mózes Szabolcs alelnök, valamint Tóth Tihamér és Kovács Zoltán idegenforgalmi szakértőként.

“Az idegenforgalom az a terület, amely a legjobban szenved a COVID miatt, épp ezért ezzel a szektorral külön kellene foglalkozni. Sajnos a kormány ezt a területet továbbra is elhanyagolja”

fogalmazott Forró Krisztián. Szerinte a szektor helyzetét a bizonytalanság jellemzi, mind az alkalmazottak, mind az ügyfelek, mind a munkáltatók vonatkozásában. Arról beszélt, hogy az idegenforgalmi ágazatokból az alkalmazottak kezdenek elszivárogni kiszámíthatóbb anyagi és munkakörülmények reményében.

A Szövetség-Aliancia több javaslatot is megfogalmazott a költségvetés idegenforgalmat érintő része kapcsán:

Hírdetés

“Ezzel a két intézkedéssel nagyban tudjuk segíteni az egész ágazatot”

jelentette ki Forró.

Mózes Szabolcs alelnök azzal folytatta, hogy az idegenforgalom nem csak a legtöbbet szenvedett az elmúlt évben, de a legtöbbet fogja szenvedni a következő egy évben is, és nem kizárt, hogy a vállalkozók többsége le is húzhatja a rolót egy éven belül “ha nem lesznek reális intézkedések”. Mózes úgy véli, az érvényes jogszabályok a fürdők számára is nehézséget okoznak, ugyanis nem azok kapacitásából indulnak ki, hanem abszolút értékben határozzák meg a fürdőbe látogatók számát. A beoltott polgároknak szerinte garanciát kellene kapniuk arról, hogy foglalásaik nem vesznek kárba a járványhelyzet alakulása miatt.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »