Szombaton délkeleten beborul az ég, másutt több órás napsütés

Várható időjárás az ország területén szombat éjfélig: pénteken délután gomolyfelhők képződnek, amelyekből záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, elsősorban egy Dél-Dunántúl – Borsod-Abaúj-Zemplén megye vonal mentén. Ezek a záporos gócok estére, késő estére mindenütt lecsengenek, éjszakára átmenetileg nagy területen kiderül az ég. Elsősorban a keleti megyékben foltokban köd képződhet.

Hírdetés

Szombaton az ország délkeleti harmadán, negyedén fokozatosan beborul az ég, és ott egyre többfelé elered az eső. Másutt a többórás napsütést követően gomolyfelhők képződnek, amelyekből elszórtan alakulhatnak ki záporok, az északnyugati határ mentén egy-egy zivatarra is van esély.
   
Pénteken az északnyugati, nyugati szelet még kísérhetik élénk széllökések, estétől már többnyire mérsékelt marad a légmozgás.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 20 és 23 fok között alakul, de a borult és tartósabban csapadékos déli, délkeleti tájakon csak 16, 19 fok lesz.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »