SzóBeszéd: Hogyan tanul meg a gyerek írni és olvasni a távoktatásban? – VIDEÓ

SzóBeszéd: Hogyan tanul meg a gyerek írni és olvasni a távoktatásban? – VIDEÓ

A koronavírus-járvány miatt hozott rendkívüli intézkedések a szülők és a kisebb-nagyobb gyermekek számára egyaránt nagy kihívást jelentenek. De vajon hogyan élik meg a távoktatást az elsős kisiskolások, akik még szokják az iskolai szabályokat és írni, olvasni tanulnak? A SzóBeszéd legújabb adásában erre a kérdésre is választ kapunk stúdióvendégeinktől, Kliner Anna gyermekpszichológustól és Besnyei Fehér Zsanett pedagógustól.

Jó ideje kénytelenek a gyerekek távoktatásban tanulni, amely talán a legkisebbek számára jelenti a legnagyobb kihívást, hiszen ők csupán most ismerkednek az írással, olvasással. Ezek elsajátítása még az iskolában sem zajlik mindig zökkenőmentesen.

hangsúlyozta a pedagógus.

Hírdetés

Az iskolák bezárása komoly nehézséget jelent a szülők számára is, hiszen hirtelen meg kell oldani a gyerekek felügyeletét, segíteni az otthoni tanulás megvalósulását, biztosítani a nyugodt családi környezetet, miközben a munkájukban is bizonyítani kell. És minden bizonnyal a gyermek megérzi, ha a szülők feszültek a sok-sok teendő miatt.

–mondta Kliner Anna, pszichológus

Mindezek mellett Besnyei Fehér Zsanett pedagógus megosztotta velünk további tapasztalatait a távoktatással kapcsolatban, Kliner Anna gyermekpszichológus pedig néhány jó tanáccsal is szolgált annak érdekében, hogy a szülők számára elviselhetőbbé váljon ez az időszak.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »