Szlávik János szerint a várandósoknak még inkább szüksége van az oltóanyagra

Az sem kizárt, hogy egy magyar vírusmutáns is kialakul, a várandósoknak pedig érdemes lehet felvenni az oltást – mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa a TV2 reggeli műsorában. 

Az Index által kiszúrt műsorban Szlávik arról beszélt, hogy a magyar mutáns azért alakulhatott ki, mert a koronavírus folyamatosan változik és próbál kiszabadulni védőoltás fogságából. Az infektológus szerint újabb oltásokra is szükség lehet, amelyeken már dolgoznak a vakcinafejlesztők.

Szlávik közölte azt is, a járvány elején úgy gondolták, a terhességet nem befolyásolja a koronavírus-fertőzés, de kiderült, hogy 

Hírdetés

súlyosabb tüdőgyulladást tud okozni, mint a hasonló korú, nem terhes nőknél.

A főorvos a dél-afrikai és a brazil mutánsokat tartja a legveszélyesebbnek. Ez a két mutáns hasonló mutációkkal rendelkezik, és hasonló tulajdonságokkal is bír, a dél-afrikai mutánst már március elején azonosították Magyarországon. Az afrikai változatról tudni kell, hogy a jelenlegi vakcinák kevésbé hatékonyak ellene.

Mint ismert, a tájékoztatási honlap hétfő reggeli adatai szerint 9046 újonnan azonosított fertőzöttet találtak és elhunyt 194 beteg is.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »