Szilveszter korona idején: sokan búcsúztatják az óévet a hegyekben, mások pedig egzotikus tájakon

Szilveszter korona idején: sokan búcsúztatják az óévet a hegyekben, mások pedig egzotikus tájakon

Bár a koronavírus-világjárvány és a pandémia terjedésének megfékezése érdekében foganatosított óvintézkedések miatt az idén a szilveszter is eltérő lesz a korábban megszokottaktól, sokaknak nem szegte kedvét „az új normalitás”, és elutaznak. Sokan a hegyekben, mások egzotikus helyszíneken kívánják köszönteni az újévet.
A belföldön szilveszterezők körében a hegyvidéki üdülőtelepek örvendenek nagy népszerűségnek ebben az évben is, az idegenforgalomban érdekelt vállalkozók elmondása szerint mind a panziók, mind pedig a kulcsosházak iránt van érdeklődés. A Mediafax hírügynökség által idézett statisztika szerint

a hegyvidéki szálláshelyek 60 százaléka tart nyitva ebben az időszakban, 49 százalékuk pedig külön csomagot is kínál szilveszterre, az árak pedig akár 15 százalékkal is elmaradnak a tavalyitól.

Hatalmas, és sokak kedvét szegő változás ugyanakkor, hogy a járvány megfékezése érdekében bevezetett korlátozások miatt a szálláshelyek alig 4 százalékában elérhetőek a wellness szolgáltatások.

Akárcsak a korábbi esztendőkben, ezúttal is a Prahova-völgyében várható a legnagyobb zsúfoltság, a vendéglátásban érdekeltek arra számítanak, hogy a foglaltság eléri szilveszterkor a 80–90 százalékot.

Pedig nem lesz olcsó mulatság, főleg ha valaki szállodában akarja búcsúztatni az óévet.

Hírdetés

Egy négycsillagos hotelben például egy szoba négy éjszakára 4600 lej, igaz, az árban benne van a félpanziós ellátás, csendes élőzenés ünnepi vacsora és akár egy brunch is. Háromcsillagos szállodában ugyanezért szobánként nagyjából 2800 lejt kérnek el.


A szilveszterezés viszont nem lehet olyan, mint máskor,

a hatósági korlátozások értelmében ugyan meg lehet tartani az ünnepi vacsorákat a hotelek vendéglőinek belső tereiben, azonban tilos a zenés mulatság és a tánc.  


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »