Szijjártó szerint a rasszista magyar szurkolókra a rasszista angolok csak ne panaszkodjanak

Szijjártó szerint a rasszista magyar szurkolókra a rasszista angolok csak ne panaszkodjanak

Az Európa Bajnokság döntője előtt a Wembley stadionban készült videóval reagált Szijjártó Péter a magyar-angol világbajnoki selejtezőn a Puskás Arénában a magyar drukkerek rasszista viselkedése kapcsán tett bírálatokra. a felvételt a külgazdasági és külügyminiszter pénteken tette közzé a közösségi oldalán.

    Szijjártó Facebook-oldalán közétett videójához azt írta, hogy „az angol játékosok panaszkodnak a tegnapi „ellenséges budapesti hangulat miatt”. Az angliai felvételen az olasz himnusz alig hallható az angol szurkolók füttykoncertje közepette.

Akkor is nyilatkoztak vajon hasonlókat?

– tette fel a magyar szurkolókat egyben mentegető kérdését a politikus.

Hírdetés

A leghangosabb kórust a Carpathian Brigade ultrái vezették. Kifütyülték az angol gárdát, amikor annak tagjai letérdeltek a találkozó előtt. Majd állítólag majomhuhogással hergelték a szigetország színes bőrű játékosait – sorolja a lap a meccsen történt megnyilvánulásokat. Emellett arról is beszámoltak, hogy egyesek teli papírpoharakkal vették célba a válogatott színes bőrű játékosait.

A brit médiában megjelent egyöntetű elítélés mellett megszólalt Boris Johnson miniszterelnök is, aki tweetjében „teljes mértékben elfogadhatatlannak” nevezte, hogy az angliai játékosokat rasszista támadások érték Magyarországon. A kormányfő is felszólította a FIFA-t, hogy „tegyen határozott lépéseket a felelősökkel szemben annak érdekében, hogy ezt a fajta gyalázatos magatartást végleg kiirtsák a sportágból”.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »