Jana Kuciakovának és Zlatica Kušnírovának ajánlotta díját Bandor Éva

Jana Kuciakovának és Zlatica Kušnírovának ajánlotta díját Bandor Éva

Jana Kuciakovának és Zlatica Kušnírovának ajánlotta díját Bandor Éva Havran Kati2024. 04. 28., v – 00:23

Ismét bebizonyosodott, hogy a szlovákiai magyar színművészek a hazai filmipar élvonalába tartoznak. Bandor Éva nyerte a Nap a hálóban (Slnko v sieti) díját a legjobb női mellékszereplő kategóriájában.

„Nem tudok elképzelni rosszabbat annál, mikor egy szülőnek a gyermekét kell eltemetnie“ – mondta a díj átvételét követően Bandor Éva. A színművész Prikler Mátyás Hatalom című filmjében való alakításáért kapta az elismerést Mária karakterének megformálásáért – az édesanyáért, akinek gyermeke egy politikusoknak rendezett vadászbaleset áldozata lesz. „A forgatás alatt szüntelenül Jana Kuciakovára és Zlatica Kušnírovára gondoltam. Ezt a díjat nekik is ajánlom” – fogalmazott Bandor Éva a köszönőbeszédében. 

Hírdetés

A Komáromi Napok keretén belül, héfőn egyébként Bandor Éva csillagot is kap: ő lesz a negyedik olyan Komáromhoz kötődő színész és filmes, akinek a nevét márványcsillagon örökítik meg a helyi Tatra mozi előtt. 

A legjobb női mellékszereplő kategóriájának Kerekes Vica is jelöltje volt, aki a Mariana Čengel Solčanská rendezésében készült Slúžka (Szolgálólány) című történelmi drámában játszott. Mokos Attilát, aki tavaly a legjobb férfi főszereplőnek és a legjobb férfi mellékszereplőnek járó díjat is bezsebelte, szintén Prikler Mátyás filmjében való alakításáért jelölték a legjob férfi mellékszereplő kategóriájában, ahol Bandor Éva párját, Pétert, az apa karakterét játszotta.

A legjobb játékfilm kategóriájában Jonáš Karásek rendezése, az Invalid (Rokkant) című fekete komédia nyert, amely összesen hét díjat zsebelt be. Legnagyobb riválisa, a szintén 13 jelölést begyűjtő Szolgálólány négy díjat vihetett haza. A legjobb animációs film kategóriájában a Tonko, Slávka a kúzelné svetlo (Tonko, Slávka és a varázsfény) című mese nyert, míg a legjobb dokumentumfilm kategóriájának nyertese a Marek Šulík rendezésében készült Emília lett, mely a legendás szlovák színésznő, Emília Vášáryová életébe enged bepilantást. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »