Szigorítják a férfiakra vonatkozó öltözködési szabályokat a francia parlamentben

Szigorítják a férfi képviselőkre vonatkozó öltözködési szabályokat a francia parlamentben – közölte szerdán a helyi sajtó.

A parlament által elfogadott szabály szerint a férfiaknak előírják zakó viselését, nyakkendő hordása ugyanakkor javasolt, de nem kötelező. A szabályzat kifejezetten tiltja rövidnadrág viselését. Mindazonáltal már a korábbi szabályok hivatali öltözetet írtak elő, ami fogalmilag kizárta a rövidnadrágot.

"A képviselők ruházatának a tanácsteremben semlegesnek és a hely hivatalosságának megfelelőnek kell lennie" – olvasható a rendelkezésben a BFMTV televízió és a France Info rádió tudósítása szerint. Az öltözet nem lehet hétköznapi, illetve hanyag sem.

Hírdetés

A francia törvényhozás olyan konzervatív képviselői kezdeményezték a szigorítást, akik megütköztek baloldali kollégáik nyakkendőt és zakót mellőző viseletén. Egyikük Louis Boyard volt, aki fehér pólóban jelent meg a parlamentben. Boyard válaszlépésként követelte, hogy a parlamentben tiltsák be a rendkívül fényűző öltözeteket és az öltönyöket, hogy ezzel se mélyítsék el a szakadékot a politikusok és az egyszerű nép között.

A képviselőkre vonatkozó öltözködési előrásokról már évek óta zajlanak viták a francia törvényhozásban. 1997-ben például egy frissen megválasztott kommunista politikus munkás overálban jelent meg a parlamentben, ezzel is hangsúlyozva, hogy ő volt a munkásosztály egyetlen képviselője akkoriban a törvényhozásban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »