Szétlövéssel nyertek Bukarestben (Jégkorong)

Szétlövéssel nyertek Bukarestben (Jégkorong)

A Háromszéki Ágyúsok egy vereséggel és egy győzelemmel zárták a hétvégi kiszállást, szombaton 6–2-re kikaptak a Bukaresti Steaua otthonában, míg tegnap szétlövéssel 3–2-re győztek a fővárosban. A háromszéki csapat az idényben nyolcadszor diadalmaskodott a bajnokságban, legközelebb pedig a Galaci CSM ellen játszik a Deme László Műjégpályán.

Szombaton a vendégek 62 másodperc után gólt kaptak, ráadásul a folytatás sem alakult kedvezően számukra, ugyanis 43 másodperc alatt Andrei Mikhnov és Jacub Matai is a hálóba továbbította a korongot (3–0). A szakmai stáb időkéréssel próbálta felrázni a háromszéki csapatot, ugyanakkor kapust is cseréltek, László Arnold helyére Béres Szilárd érkezett. A narancs-kék mezesek a 15. percben létszámfölényben szépítettek, Róth Zoltán passzából Gecse Olivér volt eredményes (3–1). A második harmadban a vendégegyüttes tovább faragott hátrányából, a 30. percben Róth Zoltán újabb előkészítését ezúttal Horváth Pál értékesítette (3–2). A 36. percben a bukaresti rivális visszaállította a kétgólos különbséget, emberelőnyben Mihail Georgescu lőtte a korongot a kapuba (4–2). Az utolsó játékrészben a háromszéki alakulat csak két kapuvasig jutott, a fővárosi gárda viszont a hajrában két újabb gólt jegyzett, amelyekkel eldöntötte a mérkőzést (6–2).

Hírdetés

A Háromszéki Ágyúsok tegnap az első harmadban szervezetten és bátran játszottak, ennek köszönhetően a 7. percben vezetést szereztek, Horváth Pál passzából Gecse Olivér volt eredményes (0–1). Nem sokkal később a narancs-kék mezesek növelték előnyüket, a 8. percben Róth Zoltán előkészítését Antal László váltotta gólra (0–2). A második felvonásban a bukaresti együttes a 37. percben egyenlített, előbb Adrian Irimia faragott a hátrányból, majd 46 másodperccel később Andrei Filip is megzörgette a hálót (2–2). Kiegyenlített küzdelmet hozott az utolsó játékrész, amelyben egyik csapat sem jegyzett újabb találatot, így következett a hosszabbítás. A felek a ráadásban szintén nem lőttek gólt, ennek értelmében szétlövés döntött a győztesről. A vendégektől először Róth Zoltán talált a hálóba, majd Márton Koppány higgadtan értékesítette a lehetőségét, amellyel lezárta a találkozót, ugyanis a házigazdák pontatlanul céloztak. A Kertész Zoltán, Todor Krisztián és Bács Lóránt irányította együttes idénybeli nyolcadik bajnoki győzelmével továbbra is hatodik a táblázatban.

Eredmények, román bajnokság: Bukaresti Steaua–Háromszéki Ágyúsok 6–2 (gólszerzők: Andrei Filip 2., Andrei Mikhnov 5., 59., Jakub Matai 6., Mi­hail Georgescu 36., Adrian Irimia 57., illetve Gecse Olivér 15., Horváth Pál 30.), Bukaresti Steaua–Háromszéki Ágyúsok 2–3 (gólszerzők: Adrian Irimia 37., Andrei Filip 37., illetve Gecse Olivér 7., Antal László 8.) – szétlövéssel.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »