Szeretné az NHL-játékosokat a téli olimpiára édesgetni a NOB

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elszántan dolgozik azon, hogy a 2018-as phjongcshangi játékokról történt távolmaradásuk után a 2022-es pekingi téli olimpián szerepelhessenek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosai.

A törekvésről ifj. Juan Antonio Samaranch, a jövő évi téli játékok koordinációs bizottságának vezetője beszélt a NOB online ülésének pénteki zárónapján.

"Fontos lenne, ha mindenki számára megfelelő feltételek mellett az NHL játékosai is jégre léphetnének Pekingben, ezen dolgozunk nagyon keményen. Remélem, hogy sikerrel járunk" – mondta a néhai NOB-elnök fia.

Hírdetés

A nemzetközi sportági szövetség (IIHF) elnöke, René Fasel szerint is kiemelt jelentőségű az NHL-hokisok olimpiai részvétele, és emlékeztetett rá: a profiliga és az NHL játékos-szakszervezete támogatja, hogy valamennyi érdekelt fél bevonásával közös megoldást találjanak az olimpiai indulás ügyében.

"Háromszáz jégkorongozó vesz részt a férfi tornán, több mint a felük a világ legerősebb bajnokságából, az NHL-ből érkezhet. Nagyon reméljük, hogy Pekingben profi játékosokkal rendezhetünk tornát" – mondta az IIHF elnöke.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »