Debrecenbe hirdetett anyák napi nagygyűlést a Tisza vezetője

Debrecenbe hirdetett anyák napi nagygyűlést a Tisza vezetője

Több ezer ember gyűlt össze Debrecenben a Kossuth téren Magyar Péter és a Tisza Párt anyák napi nagygyűlésén.

Magyar Péter a beszédét az édesanyák, nagymamák és dédnagymamák köszöntésével kezdte. A politikus megfogalmazása szerint a kormánypropaganda azt próbálja sulykolni, hogy Tisza Párt csak egy „belpesti médiahekk”, az ellenzék pedig arról beszél, hogy a Fideszt vidéken nem lehet legyőzni. „Nézzétek, mennyien vagyunk, mindannyian változást szeretnénk, amit csak együtt tudunk elérni” – tette hozzá.

Szerinte „az emberek döntő többségének elege van a hatalmi elit összefonódásaiból”, helyette együttműködésre, szeretetre, összekapaszkodásra és békére vágynak. A Tisza alelnöke azt ígérte, miután lezárták a múltat, újjáépíthetik az országot. Úgy látja, teljesen új rendszerre lenne szükség, ahol a szociális támogatás szociális alapon ér célba, „ha a Tisza Párt bizalmat és felhatalmazást kap a magyar emberektől, a családi pótlékot azonnal a duplájára emeljük, és inflációkövetővé fogjuk tenni” – idézi szavait tudósításában az Index.

Hírdetés

Hozzátette azt is, hogy a védőnői rendszert is helyreállítaná, majd számon kérte a kormányon, hogy hol vannak azok az uniós források, amelyek az országba érkeztek. „Magyarország ma egy családi részvénytársaság, és mi ennek véget fogunk vetni” – hangsúlyozta.

Ezt követően arról beszélt, hogy a Fidesz állításával szemben nem háborúpárti: „Üzenjük meg a Fidesznek, hogy nem vagyunk háborúpártiak, nem fogunk fegyvert szállítani, és minden magyar ember békepárti, pártállástól függetlenül. A háborús agresszor Putyin, ő kezdte a háborút, Ukrajna területvédő küzdelme jogos”. A Tisza Párt a béketárgyalások azonnali megkezdését szorgalmazza – emelte ki.

Magyar Péter a közvélemény-kutatásokról elmondta, Horn Gyulának abban igaza volt, hogy nem kutatásokat, hanem választásokat kell nyerni, „mégis, egy hónapja még nem is léteztünk, de most büszkén jelenthetem be, hogy a jelenlegi állás szerint a magyar emberek 25 százaléka szavazna bizalmat a Tisza Pártnak”.

A párt alelnöke elárulta, szinte minden megyében megvan a listaállításhoz szükséges ajánlásszámuk, miközben a fővárosban négyből három kerületben már összegyűlt a kellő mennyiségű aláírás, a fővárosi közgyűlési helyekért is indulnak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »