Szerdán alulról ostromoltuk a 30 fokot, a déli járásokban megjelentek a zivatarok

Szerdán alulról ostromoltuk a 30 fokot, a déli járásokban megjelentek a zivatarok

Szerdán a nappali hőmérséklet a legtöbb helyen megközelítette a 30 fokot, de a meteorológusok szerint a bűvös határvonalat nem léptük át. Megjelentek azonban a zivatarok, elsősorban a szlovák-magyar határ mentén – írja az iMeteo.sk meteorológiai portál.

A rendkívül kellemes, meleg és napsütéses nap ellenére a tropikus időjárás hőmérsékleti határvonalát, a 30 fokot nem haladta meg a nappali hőmérséklet. 29 fok körüli csúcsot azonban több meteorológiai állomás is rögzített, például a gyűgyi, az ógyallai, a királyfai. Szerdán a legmelegebb Muzslán és Érsekújváron volt.

Hírdetés

A zivatarok Közép-Szlovákia déli járásaiban jelentek meg a délután folyamán, Rozsnyón, Gyűgyön, Nagykürtösön, este pedig Losoncon is. Ezek a vihartok nem voltak intenzívek, mindössze 84 villámot számoltak össze a megfigyelőközpontok, Szepsi kivételével pedig sehol nem volt rendkívüli a csapadékmennyiség – ott egy óra alatt 23,6 mm-nyi eső esett.

A csütörtöki időjárás nagyon hasonló lesz a szerdaihoz, 29 fok körüli nappali csúcsokkal, délután pedig újabb zivatarokra lehet majd számítani.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »