Szentmise a Kossuth téren és gyertyás körmenet az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson képekben

Szentmise a Kossuth téren és gyertyás körmenet az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson képekben

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kiemelt eseményeként szentmisét tartottak Budapesten az Országház előtti Kossuth téren majd pedig gyertyás körmenetre került sor az Andrássy úton 2021. szeptember 11-én. 

A világnak ma égetően nagy szüksége van a keleti és nyugati kereszténység egységes tanúságtételére – mondta Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szombaton Budapesten.

Hírdetés

Az eucharisztikus lelkiségnek társadalomformáló ereje van és ez a lelkiség képes választ adni a 21. század kihívásaira is – mondta I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka szombaton.

A szentmise végén a hívek az oltáriszentséget kísérve fáklyás menetben vonultak a Hősök terére. Az oltáriszentség előtt mentek az Apostoli Szentszék által elismert lovagrendek, a szerzetesek és a papság, a püspöki konferencia tagjai, majd a történelmi zászlók hordozói. Őket követte az oltáriszentséget hordozó kocsi, a közjogi méltóságok és állami tisztségviselők, a diplomáciai testület tagjai, népviseletbe öltözött csoportok, a katonaság, a cserkészek, majd a hívek. A több tízezres menet az Akadémia utca-Széchenyi István tér-József Attila utca-Andrássy út útvonalon haladt. Amikor a menet eleje a Hősök terére ért, az utolsó hívek akkor hagyták el az Erzsébet teret.

Fotó: Hideghéthy/Felvidék.ma


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »