Szélvihar söpör végig Ausztrián, a Dunántúlra is lecsaphat

Ausztria nyugati tartományaiból, Vorarlbergből, Tirolból és Salzburgból már vasárnap kora reggel erős szelet jelentett az osztrák meteorológiai szolgálat (UWZ), amely a délelőtt folyamán eléri Bécs környékét is – számolt be a Heute.at hírportál.

A Brit-szigetek felett örvénylő magas nyomású Zafira, illetve az Oroszország fölött kavargó, alacsony nyomású Neo ciklon hatására jelentős nyomáskülönbség alakult ki vasárnap hajnalban a Keleti-Alpok térségében. Ezért vasárnap viharos, 100 km/órát meghaladó széllökések várhatók Alsó-Ausztriában és Bécs környékén, amely minden bizonnyal a Nyugat-Dunántúlon is érzékelhető lesz.

Ausztria nyugati tartományaiból, Vorarlbergből, Tirolból és Salzburgból már a kora reggeli órákban erős nyugati szelet jelentettek, amely a délelőtt folyamán eléri a főváros környékét is – számolt be a Heute.at osztrák hírportál.

Hírdetés

Az osztrák meteorológiai szolgálat (UWZ) még szombat este kiadta a vörös riasztást Bécs nyugati részére és Alsó-Ausztria egyes részeire. Az UWZ honlapja szerint vasárnap reggel 6 órától akár 100 km/órás széllökésekre is számítani kell.

Egy héttel ezelőtt már heves vihar volt a Rax-hegység térségében, akkor 124 km/órás széllökéseket mértek – jegyzi meg a Heute.at.

December elején pedig a Salzburg melletti tamswegi járásban pusztított egy lavina, amely több sízőt maga alá temetett: hárman életüket vesztették, ketten megsérültek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »