Székelyföldet ünnepelték

Székelyföldet ünnepelték

Közel kétezer háromszéki lakoshoz sikerült eljuttatni a Székelyföld Napok tizenkettedik kiadásának kulturális programjait. A napokban zárult rendezvénysorozat révén Hargita, Maros és Kovászna megye művelődési intézményei és önkormányzatai kulturális értékeket cseréltek: Kovászna megye hét, a másik két testvérmegyéből érkező eseménynek volt házigazdája, ugyanakkor öt rendezvénnyel gazdagította Hargita, illetve Maros megye programkínálatát – derült ki a megyei kulturális központ tájékoztatójából.

Székelykeresztúron, Gyergyócsomafalván, Bikafalván, Négyfaluban és Gyimesbükkben mintegy félezren vettek részt a Folker együttes, a Kelekótya gyermekzenekar és a Százlábú néptáncegyüttes előadásain. A megyeközi csereprogramok révén közel 1100 embert sikerült megszólítani. Háromszéken a betervezett 37 rendezvényből a járványügyi korlátozások miatt négyet nem sikerült megtartani, de a különböző eseményeken a megye 15 településén több mint 1800 érdeklődő vett részt.

Hírdetés

A második Visor fotófesztivál rendezvényei is számos érdeklődőt vonzottak, Sepsiszentgyörgy főterén egész hónapban látogathatók a kiállítások, akárcsak a Csoma-tárlat, amely a kovásznai Kádár László Képtárban és a virtuális térben egyaránt megtekinthető.

Mindhárom megyében sikeres volt a Táncoló és zenélő Székelyföld programsorozat, mely különböző helységekből származó néptáncegyüttesek számára biztosított lehetőséget a bemutatkozásra. Háromszékről Erdőfüle és Kézdivásárhely csatlakozott a programhoz.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »