Szavaztak a Twitter részvényesei, azt akarják, hogy 44 milliárd dollárt fizessen ki Musk

Szavaztak a Twitter részvényesei, azt akarják, hogy 44 milliárd dollárt fizessen ki Musk

A Twitter részvényesei jóváhagyták azt a megegyezést, amely alapján Elon Musk Tesla-vezérnek 44 milliárd dollárért kellene megvásárolnia a vállalatot. A hírről a BBC számolt be.

A döntés azt jelenti, hogy a Twitter igyekszik majd bírósági úton kényszeríteni Muskot, hogy olyan feltételek mellett vegye meg a vállalatot, mint ahogy arra korábban elkötelezte magát.

Musk áprilisban felajánlotta, hogy kivásárolja a Twittert, később igyekezett kifarolni a megegyezésből úgy, hogy többek között azt mondta, a közösségi hálón jóval több az álprofil, mint ahogy azt a Twitter feltüntette. A Twitter szerint Musk csak el akarja kendőzni, hogy már nem érzi attraktívnak az akvizíciót.

Hírdetés

A Twitter értéke jelenleg 32 milliárd dollár, ami jóval kevesebb, mint amennyit eredetileg kínált érte Musk.

A BBC szerint a részvényesek szavazása véget vethetne a cég azon igyekezetének, hogy jogi úton kényszerítse Muskot az adásvétel befejezésére, de végül is zöldet adtak a Twitternek.

A bírósági eljárás október 17-én veszi kezdetét Delaware-ben. Ennek során dől el, hogy a Twitter kényszerítheti-e a Tesla-vezért arra, hogy folytassa a megkezdett adásvételi eljárást.

BBC


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »