Šutaj Eštok nyilvánosságra hozná a Danko balesetével kapcsolatos részleteket

Šutaj Eštok nyilvánosságra hozná a Danko balesetével kapcsolatos részleteket

Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD)szlovák belügyminiszter bejelentette, hogy nyilvánosságra hozza Andrej Danko (SNS), a parlament alelnökének közüti balesetével kapcsolatos vizsgálat részleteit. Az eredményről a rendőrségi eljárás lezárulta után, feltehetőleg még ezen a héten tájékoztatja majda nyilvánosságot.

„Részletesen tájékoztatni fogjuk önöket arról, mi hogyan történt, nyilvánosságra hozzuk a térfigyelő kamerák felvételeit, hogy eloszlassunk minden a gyanút” – mondta kedden a miniszter, aki azt is közölte, ha a rendőrség mulasztott, felelősségre fogják vonni őket. „Ha Danko hibázott, akkor vállalnia kell a felelősséget” – tette hozzá.

Hírdetés

Danko balesete múlt héten csütörtökön történt Pozsonyhidegkúton (Dúbravka) egy kereszteződésben. Danko beismerte, hogy megcsúszott a kocsija, ezért nekihajtott egy oszlopnak. A rendőrség közölte, hogy amikor a járőr a helyszínre érkezett, sem a balesetet okozó sofőr, sem a gépkocsi nem volt a helyszínen. Az alkoholszondás ellenőrzést pénteken délután végezték el, negatív eredménnyel. Danko a baleset miatt elnézést kért, jelezte, hogy a károkat kész megtéríteni.

Az ellenzék bírálta a rendőrség eljárását, mert szerintük azt nem lehet, hogy a balesetet követő második napon végezzenek alkoholszondás vizsgálatot. Az ellenzéki pártok szerint a rendőröknek a baleset után rögtön vérvételre kellett volna vinniük Dankót.

tasr


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »