Súlyos orvosi műhiba miatt kártérítésre kötelezték a plasztikai sebész cégét, ő azonban fizetés helyett „eladta” azt egy nincstelen szerb cigányasszonynak – aki egyébként nem tud róla, hogy szépészeti vállalkozás tulajdonosa lett

Súlyos orvosi műhiba miatt kártérítésre kötelezték a plasztikai sebész cégét, ő azonban fizetés helyett „eladta” azt egy nincstelen szerb cigányasszonynak – aki egyébként nem tud róla, hogy szépészeti vállalkozás tulajdonosa lett

László Erika 10 évig pereskedett egy budapesti plasztikai klinikát működtető gazdasági társaság ellen, mivel a cég alkalmazásában álló orvos – aki egyébként az egyszemélyes kft. tulajdonosa és ügyvezetője is egyben – súlyos orvosszakmai hibájának következtében maradandó egészségügyi károsodást szenvedett. A hölgy azonban hiába nyerte meg jogerősen az ügyben indult kártérítési pert, az orvos-cégtulajdonosnak nem áll szándékában fizetni. Ennek legnyilvánvalóbb bizonyítéka, hogy az első fokú ítéletet követően megvált az értékesebb vagyontárgyaitól (ingatlanok, autó), közvetlenül a másodfokú, jogerős ítéletet megelőzően pedig „eladta” a szépészeti klinikát működtető, évente több tízmillió forint árbevételt elérő, kártérítésre kötelezett vállalkozását. Százezer forintért. Egy Szerbiában élő nincstelennek.

                                           A trükkös plasztikai sebész

„A kálváriám több mint 14 éve tart. 10 évig tartott a műhibaperem, amelyet végül – első- és másodfokon is – megnyertem, azonban az orvos, Dr. Szemerey Balázs István a mai napig nem fizette ki a megítélt, immár mintegy 14 millió forintra rugó kártérítésemet” – kezdte László Erika.

A hölgy elmondása szerint 2008-ban egy kerékpáros baleset miatt szükségessé vált szemhéjplasztika miatt kereste fel a sebészt. A doktor rábeszélte a teljes arcplasztikára – természetesen sokkal több munkadíjért -, aminek aztán szörnyű következményei lettek.

„A műtét után fonalszakadás történt. Az orvos nem tárta fel a vérző sebet és nem rögzítette újra az arcközepet. Leszakadt a szemhéjam, az

esztétikai torzulások mellett

szemhéjzáródási rendellenességem lett, ami azóta sem jött rendbe. Mindeddig tizenegy rekonstrukciós műtéten estem át. A hatodik operáció után megpróbáltam megegyezni a Dr. Szemereyvel, akitől akkor még csak a műtét díját kértem volna vissza – ám hiába. A Magyar Orvosi Kamara is elmarasztalta az orvost és 1 millió 290 ezer forint büntetés megfizetésére kötelezte. Ő az összegre részletfizetést kért, azt állítva, hogy csupán havi 250 ezer forint bevétellel rendelkezik. Öt év után megnyertem a per szakmai részét, ezután következett újabb rettenetes öt év, a kártérítési szakasz. Közben megjártam Amerikát, ahol két, úgynevezett korrekciós műtétre került sor”

Dr. Szemerey Balázs István – észlelve, hogy a bíróság ítéletével elmarasztalta cégét, a Mediburg Klinika Egészsgügyi és Szolgáltató Kft.-t, és ezért neki fenáll a tagi, illetve a vezetői tisztségviselői felelőssége – 2013-ban, a kártérítési felelősségét megállapító, első fokú ítéletet követően eladta a hévízi nyarólóját, még abban az évben lecserélte a magyar rendszámú gépkocsiját egy német rendszámű BMW-re, és a Budapest I. kerület, Lovas utca 10. szám alatti lakást – ami a Mediburg Kft. rendelőjeként funkcionált – átiratta a fia nevére, ezzel lehetetlenné téve a kártérítés megfizetésének végrehajtását.

Ezzel azonban még nem volt vége.

Hírdetés

Az orvos 2019. február elején „eladta” az addig évente több tízmillió forint bevételt produkáló vállalkozását, a Mediburg Klinika Kft.-t. A „vevő” a Szerbiában élő Kolompár Krisztina volt, aki az adásvételi szerződés tanúsága szerint 100 000, azaz százezer forintért „vásárolta meg” Dr. Szemereytől a klinikát működtető társaságot. Ez már önmagában gyanús körülményként értékelhető, hiszen egy jól menő, 2017-ben 42 millió 500 ezer, 2018-ban pedig 38 millió 500 ezer forint nettó árbevételt elérő vállalkozástól viszonylag ritkán szoktak megválni 100 ezer forintért. És egyáltalán: hogyan talált egymásra a tehetős budapesti orvos és a nincstelen szerb cigányasszony? Ki keresett meg kit az adásvétellel összefüggésben? Felmerül annak gyanúja, hogy az ügyletben résztvevők valójában az adásvételtől eltérő szándékot kívántak leplezni az akvizícióval, konkrétan azt, hogy Dr. Szemerey – ilyen módon is – kibújjon a jogerőssé vált kártérítési kötelezettsége alól.

De ezzel még mindig nem volt vége.

Kolompár Krisztina: „soha nem vettem meg a Mediburg Kft.-t, Zalaegerszegen soha nem jártam, Dr. Szemereyt nem ismerem”

Kiderült, hogy a „vevő”, Kolompár Krisztina nem ismeri Dr. Szemerey Balázs Istvánt, vele sosem találkozott, valamint az adásvételi szerződés megkötésének színhelyén, Zalaegerszegen sem járt soha. Nem mellesleg: a meglehetősen szerény életkörülményei fenntartásának költségeit is csak igen nehezen tudja előteremteni, nemhogy plasztikai klinikát működtető céget vásároljon Magyarországon. (A cégnyilvántartás szerint 2019-ben, Kolompár Krisztina személyi okmányait felhasználva, további négy, köztartozást felhalmozó  kft.t „tüntettek el” ismeretlenek.)

Itt, ebben az épületben él a jól menő budapesti plasztikai klinika új tulajdonosa és kis családja

De, ha nem a 30 éves, nincstelen szerb cigányasszony, akkor ki „vásárolta meg” Dr. Szemerey cégét?

Az biztos, hogy amióta új „tulajdonos” kezébe került a Mediburg Klinika Kft., a cég nem végez gazdasági tevékenységet, éves beszámolót 2018 óta nem tett közzé. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2019. május 27-én végrehajtást rendelt el az akkor már sorsára hagyott vállalkozással szemben.

Tekintettel arra, hogy az új „tulajdonos” elérhetetlennek bizonyult a magyarországi hatóságok számára, az illetékes cégbíróság 2021. október 7-én elrendelte a kft. kényszertörlését.

László Erika és jogi képviselője – ismeretlen tettes ellen – közokirat-hamisítás gyanújával büntetőfeljelentést tett. A BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság az eljárást a Be 394. § (1) bekezdés a) pontja – azaz „az elkövető kiléte nem állapítható meg” – alapján az eljárást felfüggesztette.

2019 februárjáig a Mediburg Klinika működött ebben az épületben, azóta a Mimomed Klinika várja pácienseit ugyanitt – a plasztikai sebész személye nem változott

A Büntető törvénykönyv (Btk.) szerint az az elkövető is tettesként büntetendő, aki közreműködik abban, hogy valótlan tényt, adatot foglaljanak a közokiratba, így nemcsak a Kolompár Krisztina nevére szóló közikiratot felhasználó személy büntetőjogi felelőssége merülhet fel, hanem az üzletrész átruházási szerződést ellenjegyző és a változásbejegyzést benyújtó ügyvédé, és az ügyvédi megbízást adó, az üzletrészt átruházó dr. Szemerey Balázs Istváné is, amennyiben tudták, hogy a szerződést aláíró személy nem Kolompár Krisztina. Márpedig Kolompár azt állítja, sosem találkozott az orvossal, és sosem járt az adásvételi szerződés szerkesztésének, ellenjegyzésének ás aláírásának színhelyén, Zalaegerszegen. Továbbá: mivel folyamatosan anyagi gondokkal küzd, pénzügyi lehetősége sem lett volna a cégvásárlásra.

A rendőrségi felfüggesztő végzés ellen benyújtott panaszt a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség azzal söpörte félre, hogy álláspontjuk szerint nem bizonyítható a fedezetelvonás, továbbá „az eljárás tárgyát képező közokirat-hamisítás bűntette közbizalom elleni bűncselekmény, melynek jellegénél fogva sértettje nincsen, így László Erika sértettnek nem tekinthető, ezért a közokirat-hamisítás bűntette miatt bejelentett panaszt, mint nem jogosulttól származót, el kell utasítani.”

Dr. Szemerey köszöni szépen, jól van. Mimomed néven új klinikát hozott létre, ami egyébként ugyanott várja a szépülni vágyókat, mint ahol a kártérítésre kötelezett, fizetés helyett azonban kiürített és eltüntetett Mediburg Klinika Kft. működött, a Budapest I. kerület, Lovas utca 10. szám alatt. Így aztán a Szemerey-család kasszájába továbbra is szépen csordogálnak a tízmilliók. miközben László Erika a kanapéján ülve olvasgatja a jogerős bírósági ítéletet, és több mint egy évtizede vár arra, hogy végre hozzájuthasson az őt megillető pénzhez.

(Megjegyzés: A Privátkopó elektronikus levélben megkereste Dr. Szemerey Balázs Istvánt, aki azonban a bűnügyi portál kérdéseire nem reagált.)


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »