Stummer János szerint "egyelőre nem lesz Orbán-alagút"

Stummer János szerint "egyelőre nem lesz Orbán-alagút"

Saját közösségi oldalán jelentkezett be Stummer János a Nemzetbiztonsági Bizottság jobbikos vezetője. Mint ismert, a politikus kedden egy videóban nyilvánosságra hozta, hogy a testület kormánypárti többsége azzal állt elő, hogy építeni kell Orbán Viktor miniszterelnök számára egy alagutat a Puskás Arénába kétmilliárd forintért.

Stummer János arról beszélt, hogy amióta a nyilvánosság elé állt az „Puskás-alagút” terve miatt, azóta a kormánymédia nekiesett és halálbüntetéssel is megfenyegette. 

„Pintér Sándor belügyminiszternél jártam, ahol egyenes és karakán beszélgetésen vettem részt. Pintér Sándornak azokat a kéréseket közvetítettem, hogy ezt az alagút-beruházást, halassza el a magyar kormány a 2022-es országgyűlési választás utáni időszakra. Hogyha erre nem hajlandó a kormány, akkor erre egy nyílt közbeszerzési eljárást indítsanak. És arra is megkértem a belügyminiszter urat, hogy a továbbiakban ne fordulhasson elő, mint ami ezen a héten megtörtént, hogy egy olyan ügy kerül a Nemzetbiztonsági bizottság elé, amelyről utólag kiderült, hogy nem is kellett volna titkosítani.”

Hírdetés

Stummer megjegyezte, hogy megígérte Pintér Sándor, hogy egy szakértői egyeztetést hív össze, amelyre őt is meghívják. Majd ezután a szakértői ülés után kerül ismét, a bizottság elé a Puskás-alagútnak az ügye. 

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »